Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius: „Balttechnika“ – puiki proga sutikti užsakovų iš užsienio

Gegužės 20-22 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ šurmuliuos jau 22-oji tarptautinės inžinerinės pramonės paroda „Balttechnika“. VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius atkreipė dėmesį į tai, kad šis renginys pirmiausia yra labai gera proga susitikti su potencialiais užsakovais iš užsienio, užmegzti su jais ryšius.
Mantas Nocius
Mantas Nocius / BFL nuotr.


Partnerių paieška

VšĮ „Versli Lietuva“ kartu su „B2fair“ organizuoja kontaktų mugę, kuri vyksta parodos „Balttechnika“ metu. „Kontaktų mugė – tai puiki proga sutikti potencialius užsakovus iš užsienio. Šios tarptautinės kontaktų mugės tikslinė auditorija – guminių ir plastikinių gaminių, pagrindinių metalų, metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, elektros įrangos, variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių ir kitų transporto priemonių ir įrangos gamintojai, atliekų surinkimu, tvarkymu ir šalinimu bei medžiagų atgavimu užsiimančios Lietuvos ir užsienio įmonės“, – trumpai „Balttechnikoje“ dalyvaujančių įmonių veiklą pristatė M.Nocius.

Praėjusiais metais renginyje dalyvavo 73 įmonės, iš jų 68 Lietuvos įmonės ir 5 įmonės iš Europos šalių ir JAV. Į šiais metais vykstančią kontaktų mugę jau turime užsiregistravusius 36 dalyvius, tarp jų 4 įmonės iš Europos šalių. M.Nocius teigė, kad tikėtina, jog dalyvių skaičius dar ūgtels, nes registracija į parodą vyks dar visą savaitę.

M.Nocius teigė, kad užsieniečiai ieško įmonių, kurios būtų pajėgios kokybiškai ir už patrauklią kainą atlikti užsienio įmones dominančius gamybos užsakymus.

„Užsienio įmonės, dalyvaudamos mūsų renginyje, dažniausiai ieško anksčiau minėtose srityse aktyviai ir sėkmingai veiklą vykdančių Lietuvos įmonių, siekdamos užmegzti ilgalaikius partnerystės ryšius“, – apie svečių tikslus kalbėjo „Versli Lietuva“ generalinis direktorius.

M.Nocius pridūrė, kad užsieniečiai ieško įmonių, kurios būtų pajėgios kokybiškai ir už patrauklią kainą atlikti užsienio įmones dominančius gamybos užsakymus. M.Nocius įvardijo dar vieną priežastį, viliojančią verslininkus iš užsienio į „Balttechniką“ – galimybė rasti patikimą partnerį su kuriuo būtų galima vykdyti bendrus projektus Lietuvos ir Baltijos šalių rinkose. Anot jo, ne išimtis ir Rusijos bei Baltarusijos įmonės, jų tikslai tokie patys kaip ir kitų užsienio šalių.

Verslininkai įvertina bendradarbiavimo su Rytais riziką

Paklaustas, ar dabartinė geopolitinė situacija daro kokią nors įtaką verslui tarp Rytų šalių ir Lietuvos, M.Nocius tikino, kad verslininkai visada puikiai žino apie riziką bendradarbiaujant su minėto regiono šalimis: „Lietuvos eksporto rinkos gana gerai diversifikuotos – daugiau negu du trečdaliai šalies pramonės produkcijos eksportuojama į ES. Kaimyninių rytų rinkos lieka taip pat svarbios, tačiau su jomis dirbantys verslininkai puikiai žino apie rizikas. Dirbti tose rinkose bei prisiimti riziką yra pačių verslininkų sprendimas.“

Dirbti tose rinkose bei prisiimti riziką yra pačių verslininkų sprendimas, – kalbėjo M.Nocius.

M.Nocius pabrėžė, kad pagrindinių Lietuvos verslo sektorių priklausomybė nuo Rytų rinkų yra ribota, o mūsų įmonių investicijos ten pastaruosius kelerius metus mažėjo. Šiuo metu investicijos į Rytų šalis sudaro santykinai nežymią dalį visų šalies užsienio investicijų. Vis dėlto,

M.Nocius pripažino, kad prognozuoti, kaip toliau klostysis verslo santykiai su rytų kaimynėmis, vargu ar galima, rizika išlieka. M.Nocius pridūrė, kad lietuviai į „Balttechnika“ atvyksta ne tik žvejoti kontaktų su užsienio rinkomis. Lietuvos įmonės kontaktų mugėje dalyvauja aktyviai, jos tikisi ne tik sutikti potencialius partnerius iš užsienio, bet ir atrasti naujų verslo galimybių tarpusavyje su kitomis Lietuvos įmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius