-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Versliai Lietuvai“ vadovaus Daina Kleponė

Birželio 8 d. ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius pasirašė įsakymą, kuriuo vadovauti eksportą skatinančiai viešajai įstaigai „Versli Lietuva“ skiriama tarptautinės ir įvairių ūkio sektorių vadybos patirties turinti 47-erių Daina Kleponė. Darbą ji pradės nuo birželio 22 dienos.
Daina Kleponė
Daina Kleponė / Asmeninio archyvo nuotr.

D.Kleponė turi 6 metų verslo vystymo patirtį užsienio šalyse: Skandinavijoje, Jungtinėje Karalystėje, Austrijoje, Airijoje, Belgijoje, Olandijoje, Indijoje. Taip pat paskirtoji „Verslios Lietuvos“ vadovė turi daugiau nei 20 metų vadybos patirtį lyderiaujančiose pozicijose didelėse Lietuvos ir užsienio įmonėse.

Iki šiol D.Kleponė dirbo verslo vystymo konsultante Austrijoje įsikūrusioje tarptautinėje klientų pirkimų duomenų analizės ir lojalumo paslaugų kompanijoje „C3 Loyalty services“. Lietuvoje D.Kleponė yra ėjusi AB „Audimas“ generalinio direktoriaus pareigas, buvo AB „Lietuvos draudimas“ pardavimo departamento direktorė ir valdybos narė, įmonės „Baltika Group“ direktorė Lietuvai ir Lenkijai, AB „Šatrija“ generalinė direktorė, AB „Pergalė“ rinkodaros ir pardavimo direktorė bei kt.

D.Kleponė Vytauto Didžiojo universitete įgijo verslo vadybos magistro laipsnį, verslo vadybos magistro studijas ji taip pat baigė Baltijos vadybos institute (BMI), prieš tai Vilniaus universitete įgijo chemijos inžinieriaus specialybę.

Eksportą skatinančios agentūros „Versli Lietuva“ vadovo konkursą laimėjęs Švedijos prekybos ir investicijų tarybos „Business Sweden“ viceprezidentas Vidurio ir Rytų Europai Mantas Zalatorius atsisakė vadovauti įstaigai. D.Kleponė konkurse į „Verslios Lietuvos“ vadovo pareigas buvo antra. Iš viso „Verslios Lietuvos“ vadovo konkurse dalyvavo daugiau kaip 20 kandidatų.

VšĮ „Versli Lietuva“ – verslumą ir eksportą skatinanti įstaiga, padedanti konkurencingiems verslams kurtis ir plėstis Lietuvoje, – teikia mokymų, konsultacijų ir verslo partnerių paieškos paslaugas. VšĮ „Versli Lietuva“ savininko teises ir pareigas įgyvendina Ūkio ministerija.

VšĮ „Versli Lietuva“ vadovė Rūta Pentiokinaitė, vadovavusi įstaigai nuo 2016 m., pareigas paliko dėl šeiminių aplinkybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius