-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 22

Eurolygos finalas ir „Rammstein“ koncertas pildo Lietuvos verslininkų kišenes: apyvartos išaugo trigubai

Kaune savaitgalį praūžus Eurolygos finalui, turistais džiaugiasi ir viešbučiai, ir barai. Pastarieji sako, kad savaitgalį apyvartos buvo dvigubai ar trigubai didesnės nei įprastu metu. Tuo metu viešbučiai, priėmę sirgalius ir klubų komandas, vardija, kad tomis dienomis užimti buvo beveik visi kambariai. Apgyvendinimo įstaigos daug tikisi ir iš šįvakar Vilniuje įvyksiančio „Rammstein“ koncerto – dėl jo į Vilnių suplūdo ne tik lietuviai iš kitų miestų, bet ir užsieniečiai.
„Olympiacos“ sirgalių eisena
„Olympiacos“ sirgalių eisena / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjęs savaitgalis Lietuvos laikinajai sostinei buvo istorinis, nes mieste pirmą kartą vyko Eurolygos finalo ketverto rungtynės. Į šalį atvykusių klubų sirgalių ir kitų svečių srautu itin džiaugėsi viešbučiai.

„Verslo viešbučiai, kiek kalbėjau su kolegomis, tikrai puikiai laikosi. Kaip parodė praktika, vykstant sporto ar muzikos renginiams, užsipildo ne tik viešbučiai ar restoranai. Tai yra gerai ir taksistams, ir skalbykloms, ir maisto tiekėjams, užsipildo visa grandinė. Nuo kiekvieno svečio viešbučiai gauna 18 proc. pajamų, visa kita gauna kiti sektoriai. Todėl labai skatiname ir stadiono, ir konferencijų centro statybą Vilniuje, galėtų būti tokie renginiai nuolatos, bent po kartą ar du per mėnesį“, – 15min sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evalda Šiškauskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evalda Šiškauskienė

Viešbučiai pripažįsta, kad praėjęs savaitgalis nebuvo eilinis.

Kaune įsikūrusio viešbučio „Daugirdas“ vadovė Ingrida Gustienė komentavo, kad nuo penktadienio iki pirmadienio laisvų kambarių įstaigoje nebuvo.

„Poreikis buvo didžiulis, grupės buvo užsisakiusios iš anksto, gal nuo kovo mėnesio. Tiesa, nors 100 proc. užimtumą turime retai, atvejų, kai užimta 90 proc. kambarių, būna dažniau, kai tik Žalgirio arenoje vyksta didesnis koncertas. Tik tiek, kad tai būna neplanuotai, tad mums geriau dirbti tokiais atvejais kaip šis, kai pasiruošta iš anksto“, – 15min komentavo Kaune įsikūrusio viešbučio „Daugirdas“ vadovė Ingrida Gustienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius