Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prieš susitikimą su popiežiumi klesti sulankstomų kėdučių prekyba

Prieš susitikimą su popiežiumi išaugo sulankstomų kėdučių paklausa. Tą pajuto prekybos tinklai, o viena žūklės parduotuvė pasikabino net iškabą, skelbiančią apie pardavinėjamas sulankstomas popiežiaus kėdutes. Teigiama, kad kėdutės parduodamos tūkstančiais vienetų.
Skelbimas
Skelbimas

Kėdučių – keli tūkstančiai

Verslininkai suskubo pasinaudoti tuo, kad į susitikimus su popiežiumi bus galima atsinešti sulankstomas kėdutes. Į susitikimus rekomenduojama ateiti gerokai anksčiau.

Žūklės reikmenų parduotuvė „Go fish“ Kaune ketvirtadienį pasikabino iškabą, skelbiančią – „Sulankstomos popiežiaus kėdutės“. Įmonės vadybininkė Greta Andrijauskienė 15min sakė, kad visoje Lietuvoje sulankstomų kėdučių trūksta, todėl įmonė padidino pasiūlą.

„Žmonės pradėjo parduotuvėje teirautis, ar turime kėdučių. Jeigu yra poreikis, vadinasi, jis turi būti užpildytas, jei yra tam galimybė. Mes šia galimybe šiuo atveju ir pasinaudojome. (...) Apskritai šiai dienai Lietuvoje yra sulankstomų kėdučių deficitas, o kaip žinome, jas bus galima įsinešti“, – sakė G.Andrijauskienė.

Jeigu yra poreikis, vadinasi, jis turi būti užpildytas, jei yra tam galimybė. Mes šia galimybe, šiuo atveju, ir pasinaudojome, – sakė vadybininkė.

Tačiau, kiek tiksliai kėdučių įmonė užsisakė papildomai, vadybininkė neatskleidė. Pažymėjo tik, kad kelis tūkstančius. Iš jų kol kas pardavė nedidelę dalį.

„Pardavėme dar tik mažą dalį, nes tik vakar iškabas pakabinome. Bet šiandien susidomėjimas ir srautas jau yra didelis. Negaliu tiksliai pasakyti kiek pardavėme, nes neskaičiuojame. Tačiau visiems 90 tūkst. tikrai neužteks“, – kalbėjo G.Andrijauskienė.

Prognozuojama, kad į popiežiaus laikomas mišias Kaune gali susirinkti apie 90 tūkstančių žmonių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune ruošiamasi popiežiaus vizitui
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune ruošiamasi popiežiaus vizitui

Sulankstomų kėdučių kainos svyruoja nuo 10 iki 90 eurų. Parduotuvės atstovė tikino specialiai kainos nedidinusi, tiesa, skelbime teigiama, kad renginio dieną kainos didės.

Skelbimas
Skelbimas

Kėdučių nupirkta daugiau nei pernai

Prekybos centro „Maxima“ komercijos vadovė Vilmos Drulienės komentare 15min teigiama, kad sulankstomų kėdučių šįmet nupirkta daugiau nei pernai.

„Lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, šią savaitę sulankstomų kėdžių yra nupirkta beveik 3 kartus daugiau“, – dėstė ji.

„Maximoje“ kėdučių nupirkta beveik 3 kartus daugiau, – sakė V.Drulienė.

„Maximos“ komercijos vadovė viliasi, kad didysis pirkimo metas bus savaitgalį.

„Tikėtina, kad šiomis prekėmis, kaip ir popiežiaus vizitui skirta suvenyrine atributika, kuria yra prekiaujama „Maximos“ parduotuvėse, žmonės įsigys šiandien arba savaitgalį, vykdami į susitikimo su popiežiumi vietas“, – teigė V.Drulienė.

„Pigu.lt“ rinkodaros direktorė Giedrė Vilkė tikino, kad šiais metais parduoda dvigubai daugiau sulankstomų kėdžių nei pernai.

„Lyginant šių metų populiariausių sulankstomų kėdučių modelių pardavimus su to pačio laikotarpio pardavimais pernai, fiksuojame dvigubai didesnę paklausą. Pirkėjai aktyvūs visą šią vasarą, ypač rugpjūtį ir rugsėjį“, – teigė ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kempingas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kempingas

„Pigu.lt“ rinkodaros direktorės nuomone, popiežiaus vizitas Lietuvoje tam taip pat galėjo turėti įtakos.

„Tikėtina, kad lietuviai aktyviau leidžia laisvalaikį, dalyvavo įvairiuose sporto ir kultūros renginiuose ar netgi ruošėsi popiežiaus vizitui Lietuvoje“, – aiškino G.Vilkė.

Siūlo pasitiesti pledą

Prekybos centro „Ermitažas“ pardavimų ir rinkodaros skyriaus direktorė Laima Skirienė patikino, kad papildomai sulankstomų kėdučių užsisakę nėra.

„Šiuo metu sulankstomų kėdučių likučiai minimalus ir nesame nusimatę specialaus prekių pristatymo į parduotuves šiam svarbiam Lietuvai ir Lietuvos gyventojams įvykiui“, – teigė ji.

Galime pasiūlyti pledų, specialių užtiesalų, tinkamų pasitiesti ant žemės, – alternatyvą siūlo L.Skirienė.

Esą, jeigu sulankstomų kėdučių neužteks, siūloma pasitiesti pledus.

„Jei mūsų parduotuvėse pirkėjai neras sulankstomų kėdučių, dar galime pasiūlyti pledų, specialių užtiesalų, tinkamų pasitiesti ant žemės“, – aiškino L.Skirienė.

Tačiau pledai gali būti ne tokie paklausūs – sinoptikai savaitgaliui prognozuoja darganotą orą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius