Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Verslą išsaugoti bandantis verslininkas dovanoja pusę baro Vilniuje

Dėl karantino veiklą nutraukti privalėjęs dviejų barų sostinėje savininkas Vidmantas Čičelis suprato, kad negaunant jokių pajamų abiejų vietų išlaikyti nepavyks. Vieną barą uždaryti priverstas verslininkas nusprendė pabandyti išsaugoti verslą netikėtu būdu – dovanoja pusę baro žmogui, svajojančiam pradėti tokį verslą.
Alaus someljė Vidmantas Čičelis
Vidmantas Čičelis / „Vilkmergės nealkoholinis“ nuotr.

Jei seniai svajojate apie nuosavą barą, gali būti, kad tokia proga ką tik nusišypsojo.

Du barus Vilniuje valdantis verslininkas Vidmantas Čičelis paskelbė, kad dovanoja pusę Žirmūnuose esančio baro „Local pub 3“ akcijų.

Tokio žingsnio verslininkas priverstas imtis norėdamas išsaugoti bent vieną iš dviejų savo barų, kuriuos turėjo uždaryti paskelbus karantiną.

Uždaro vieną, kad išsaugotų kitą

Kaip 15min pasakojo V.Čičelis, pirmasis jo baras „Local Pub“, įsikūręs sostinės J.Jasinskio gatvėje, sėkmingai veikė, lankytojų niekada netrūko, tad iš šios veiklos sukaupęs pinigų rugsėjį verslininkas atidarė antrąjį barą – „Local pub 3“.

Tačiau jau pirmą dieną, kai Lietuvoje buvo uždarytos mokyklos, „Local pub 3“ bare apyvarta per dieną krito beveik 100 proc. Verslininkas svarsto, kad žmonės jau tada ėmė laukti, kas bus toliau, tad jau kitą dieną V.Čičelis priėmė sprendimą uždaryti barą, kuris per kelis mėnesius dar nespėjo tapti pelningu.

Verslininko skaičiavimais, nuo rudens baras jau būtų pats save išlaikęs, tačiau karantinas visus planus sugriovė. V.Čičelis suprato esąs priverstas paaukoti vieną barą, kad išsaugotų kitą, nes abejojo, ar karantino metu ir po jo sugebės iš savo santaupų mokėti už abiejų vietų nuomą.

„Local pub 3“ baro nuoma apmokėta iki gegužės 15 dienos, tačiau prieš visam laikui uždarant populiarią įstaigą verslininkui šovė mintis, kaip galėtų išsaugoti bent dalį verslo.

Baro nuotr./Local pub 3
Baro nuotr./Local pub 3

Socialiniame tinkle V.Čičelis paskelbė dovanojantis 49 proc. baro akcijų.

V.Čičelis 15min pasakojo, kad pusę baro pasiryžęs dovanoti žmogui, kuris svajoja apie barą ir kuris turi galimybių tokį verslą plėtoti. Norintiems gauti dovanų pusę baro keliamos tik dvi sąlygos – pusę metų pačiam mokėti nuomą ir kitas išlaidas bei dirbti pačiam.

Padėtų įgyvendinti svajonę

Į skelbimą atsiliepė keli potencialūs kandidatai, su kuriais verslininkas ketina susitikti kitos savaitės pradžioje.

„Ieškau ne investuotojo, o žmogaus, kuriam padėčiau įgyvendinti svajonę. Aš pats dešimt metų laukiau, kol atsidariau barą. Be to, tai galimybė ir man išsaugoti pusę baro. Plius tas žmogus gaus tai, ko aš neturėjau, – konsultantą. Dažnai verslo pradžioje daugiau naudos iš konsultacijų negu pinigų“, – konsultuoti naująjį partnerį pasiryžęs V.Čičelis.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Vidmantas Čičelis, „Local Pub“ vadovas
Asmeninio archyvo nuotrauka/Vidmantas Čičelis, „Local Pub“ vadovas

Tiesa, verslininkas priduria, kad ieško žmogaus, kuris pasiruošęs dirbti ir rimtai žiūri į tokią galimybę.

„Jei žmogus visiškai nesiorientuoja, tik yra noras dėl noro, o ne realiai pasiruošęs dirbti, tai paprasčiau uždaryti barą, o ne palikti kitam sugriauti“, – priduria vilnietis.

V.Čičelis pasakojo galvojęs ir apie valstybės skelbiamas paramos priemones verslui, tačiau pasidomėjus, kiek visokių dokumentų reikia pateikti, nusprendė nesiskolinti. Iki šiol barai veikia be jokių paskolų.

Švelninant karantiną neskubės atsidaryti

Idėjos padovanoti pusę baro, o neradus tinkamo žmogaus – jį iš viso uždaryti V.Čičelis neatsisako net Vyriausybei paskelbus, kad švelninant karantiną bus leidžiama pradėti veikti lauko kavinėms.

Baro savininkas tvirtina, kad konkrečių reikalavimų, kaip kavinės ir kitos maitinimo įstaigos privalės dirbti, dar nepaskelbta, o tai, ką girdėjo iš premjero Sauliaus Skvernelio lūpų, jo nepaguodė.

„Skamba įdomiai, kad prie staliuko leis būti tik dviem žmonėms, o tarp staliukų turės būti dviejų metrų atstumas. Vadinasi, veiks 5–6 staliukai. Tokiu atveju šis leidimas nieko neišsprendžia, nes apyvartos nebus. Be to, žmonės ne iš karto grįš į barus“, – daug kliūčių veiklos atnaujinimui mato V.Čičelis.

Tad verslininkas skaičiuoja, kad pradėti veiklą dėl kelių lankytojų neapsimoka. Be to, srautai dar labai priklausys ir nuo orų, kurie kol kas nėra tinkami ilgai sėdėti lauko terasoje.

„Mes neatsidarysime, nes niekaip neapsimoka. Toks kiekis lankytojų yra minusas, nes ir darbuotojai dirbs, ir produkcijos reikia, kuri genda“, – teigia baro savininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje