Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vėtrūnos“ akcininkai pertvarkys bendrovę, dėl to kaltina „Nukem Technologies“

Vienos didžiausių šalyje statybos įmonės „Vėtrūna“ akcininkai priėmė sprendimą restruktūrizuoti bendrovę – pertvarkyti veiklą ir subalansavus finansinius srautus, esą sutrikusius dėl piktybiško „Nukem Technologies” neatsiskaitymo už atliktus darbus.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Pagrindinė priežastis, dėl kurios įmonė nutarė restruktūrizuotis, yra „Nukem Technologies“ piktybiškas neatsiskaitymas už suteiktas paslaugas. Įmonė šiuo metu yra priversta didelę dalį apyvartinių lėšų nukreipti atsiskaitymams subrangovams, dirbusiems Ignalinos atominės elektrinės panaudoto branduolinio kuro saugyklų statybos projektuose, todėl yra sutrikdyta įmonės veikla kituose objektuose. Siekdami atnaujinti bendrovės veiklą ir subalansuoti finansų srautus, nutarta imtis restruktūrizacijos“, – komentavo „Vėtrūna“ valdybos pirmininkas Rolandas Baškys.

Pasak jo, užsakovai dėl įmonės restruktūrizacijos nepatirs jokių sutrikimų – visos pasirašytos sutartys yra ir bus vykdomos, taip pat vykdomi garantiniai objektų priežiūros įsipareigojimai.

Restruktūrizuotis nutarusi „Vėtrūna“ tęsia tarptautinės bylos Frankfurto prie Maino arbitraže prieš „Nukem Technologies“ iškėlimo procedūrą, kuria siekiama pripažinti šią Vokietijos įmonę kalta dėl piktybiško neatsiskaitymo su tiekėju ir prisiteisti per 23 mln. litų.

„Priėmėme sprendimą vykdyti daug finansinių ir žmogiškųjų išteklių reikalaujantį bylinėjimąsi su „Nukem Technologies“, nes esame įsitikinę, kad ši Vokietijos kompanija piktnaudžiavo savo, kaip generalinio rangovo galiomis ir neteisėtai pasisavino mums priklausančius pinigus“, – teigė R.Baškys.

Pasak jo, „Vėtrūnai“ pavyko susitvarkyti su 2009 metais statybų rinka sukrėtusia pasauline finansų krize, per 2011 metus „Vėtrūna“ uždirbo daugiau nei 1 mln. litų pelno, tačiau vėliau kilus ginčui su „Nukem Technologies“, per 2012 metų pirmuosius dešimt mėnesių, preliminariais duomenimis, įmonė patyrė 8.8 mln. litų nuostolį.

Pradėjusi restruktūrizacijos procedūras ir ketveriems metams išdėsčiusi įsipareigojimus kreditoriams, „Vėtrūna“, planuoja artimiausiu metu stabilizuoti finansinius srautus ir tęsti įprastą veiklą.

Šiuo metu „Vėtrūnoje“ dirba 220 darbuotojų, įmonė yra pasirašiusi 19 statybos rangos sutarčių, iš kurių 17 jau yra vykdomos. Bendra pasirašytų rangos sutarčių suma yra 127 mln. litų, 2013 metais pagal jau pasirašytų sutarčių vykdymo grafikus planuojama atlikti darbų, kurių vertė yra 66 mln. litų su PVM.

Įmonė taip pat ketina pasirašyti naujas sutartis dėl statybos darbų atlikimo trijuose objektuose, šių sutarčių pasirašymo procesas jau yra baigiamojoje stadijoje.

Bendra šių sutarčių vertė yra 34,6 mln. litų, 2013 metais šiuose objektuose įmonė ketina atlikti darbų už 24,6 mln. litų.

Beveik visi vykdomi ir planuojami vykdyti projektai yra finansuojami valstybės, todėl tai leidžia tikėtis stabilaus pajamų srauto ir tinkamo įsipareigojimų vykdymo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius