-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 05 09 /16:04

„Viados“ prieš A.Tapiną iškelta byla dėl reputacijos gynimo nutraukta: sudaryta taikos sutartis

Degalinių tinklą valdančios bendrovės „Viada“ iškelta byla prieš visuomenininką Andrių Tapiną nutraukta, šalims nusprendus pasirašyti taikos sutartį. Tai 15min patvirtino „Viadai“ byloje atstovavusi advokatė. Tuo metu A.Tapinas pranešė, kad reportažus, kurioje „Viada“ siejama su Rusija, ištrins iš „Laisvės TV“ kanalo ir savo socialinių tinklų paskyrų.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Civilinį ieškinį Vilniaus apylinkės teismui dėl dalykinės reputacijos gynimo „Viada“ prieš A.Tapiną pateikė po to, kai šis viešojoje erdvėje prabilo apie galimus degalinių tinklo ryšius su Rusija. Apie tai buvo paskelbti reportažai A.Tapino įkurtos „Laisvės TV“ kanale ir įrašai visuomenininko socialinių tinklų paskyrose.

Visgi byla teismo nepasiekė, nes šalys susitarė taikiai.

Pirmoji šį faktą paskelbė naujienų agentūra „Elta“.

„Byla prasidėjo dar praėjusiais metais, rodos, rudenį. Šalys apsikeitė procesiniais dokumentais, bet vis dėlto ėjo į derybas, klausėsi viena kitos argumentų. Buvo nuspręsta, kad nebereikia savo energijos eikvoti teisminiams ginčams, nes kaip ir aišku, kad „Viados“ akcininkai yra Lietuvos Respublikos piliečiai, galutiniai naudos gavėjai taip pat ir kad nėra jokių prorusiškų pėdsakų“, – 15min komentavo „Viadai“ atstovavusi advokatė Kristina Čeredničenkaitė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Degalinė „Viada“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Degalinė „Viada“

Advokatė pripažino, kad derybos truko netrumpai, buvo apsikeista nemažai dokumentų.

Teismas taikos sutartį yra patvirtinęs, bet ji, pasak K.Čeredničenkaitės, įsigalios po savaitės.

„Teismui taikos sutartį pateikėme penktadienį, ją teismas gavo pirmadienį iš pat ryto. Kai ji buvo teismui pateikta, tada viskas ir buvo išviešinta“, – nurodė advokatė.

Ji plačiau nekomentavo taikos sutarties sąlygų.

15min išsiuntė klausimus A.Tapinui, tačiau kol kas atsakymo nesulaukė. Gavę atsakymus publikaciją papildysime.

Šią situaciją visuomenininkas prieš kelias dienas aprašė savo feisbuko paskyroje, tačiau apie sudarytą taikos sutartį neužsiminė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kandidatų į Kauno merus debatai
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kandidatų į Kauno merus debatai

„Viada” priėmė sprendimą žengti kelis svarbius žingsnius – jie pateikė man dokumentus, įrodančius, kad visi „Viados” akcininkai yra Lietuvos piliečiai ir verslas neturi jokių finansinių, valdymo ar bendradarbiavimo sąsajų su rusija, jie paskelbė viešą pranešimą, kuriuo kategoriškai smerkia rusijos invaziją į Ukrainą. Be visa to, „Viada” nuo karo pradžios įdarbino per 100 ukrainiečių, teikė paramą tiek degalais, tiek finansais”, – feisbuke rašė A.Tapinas.

Be to, jis nurodė, kad priimtas sprendimas pašalinti reportažus apie „Viadą“, kurioje ji siejama su Rusijos pramone.

„Viada LT“: ateityje kartu ketiname rengti ir daugiau iniciatyvų su A.Tapinu

Bendrovė antradienį taip pat pranešė, kad skyrė 250 tūkst. eurų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms per prezidento Volodymyro Zelenskio fondą „United24“.

Pranešta, kad parama ukrainiečiams bus skiriama bendradarbiaujant kartu su visuomenininku Andriumi Tapinu.

Bendrovės „Viada LT“ generalinis direktorius Linas Vytautas Karlavičius teigė, jog 250 tūkst. eurų – tik dalis visos paramos.

„2022-ųjų vasario 24 dieną Rusija užpuolė Ukrainą. Tądien mus visus ištiko šokas. Suvokdami šį siaubą, visi kaip galėdami stengėmės padėti Rusijos užpultiems ukrainiečiams. Ne išimtis buvo ir „Viada“ – teikėme paramą degalais, finansais, įdarbinome karo pabėgėlius“, – išplatintame pranešime teigė L.V. Karlavičius.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus, tai – pirmasis bendras „Viada“ ir A.Tapino projektas. Ateityje ketinama rengti ir kitų bendrų iniciatyvų, kurių metu bus renkamos lėšos ukrainiečių pergalei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius