-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Viasat“ kratosi prievolės mokėti kūrinių autoriams

Autorių asociacijos siekia prisiteisti daugiau nei 1 mln. eurų 2011-2014 metais nesumokėto atlygio autoriams už retransliuojamose programose panaudotus jų kūrinius iš palydovinės televizijos operatorės „Viasat“, atrėžiančios, kad reikalavimai nepagristi, o kabelinės televizijos piktinasi, kodėl „Viasat“ negalioja tos pačios taisyklės, kaip ir visiems kitiems televizijos operatoriams, penktadienį rašo „Verslo žinios“.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 „Viasat“ LATGA

Teismas dar pernai lapkritį buvo nutaręs, kad „Viasat“ Lietuvos gretutinių teisių asociacijai (AGATA), asociacijai LATGA ir Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacijai (AVAKA) už neteisėtą naudojimąsi autorių kūriniais privalo sumokėti maždaug 2,15 mln. eurų. Teismui sprendimą tuomet teko priimti už akių, mat „Viasat“ į ieškinį neatsiliepė.

Skyrus baudą „Viasat“ susigriebė ir paprašė atnaujinti bylos nagrinėjimą. Vilniaus apygardos teismas jos imsis kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius