Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 07 /19:07

„Vičiūnų grupė“ stabdo veiklą Rusijoje

Lietuvos ir kitų Vakarų šalių verslams masiškai traukiantis iš Rusijos, apie tokį pat sprendimą praneša ir „Vičiūnų grupė“, sulaukusi kritikos dėl veiklos tęstinumo šioje šalyje.
Šarūnas Matijošaitis
Šarūnas Matijošaitis / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

„Vičiūnų grupės“ generalinis direktorius Šarūnas Matijošaitis teigia, kad praėjusią savaitę „Vičiūnų grupės“ vadovai pritarė planams koncentruoti verslą bei gamybą Europoje ir stabdyti veiklą Rusijoje, rašoma pranešime spaudai.

„Nuo pat pirmos dienos ėmėmės reikiamų veiksmų dėl mūsų įmonių veiklos Rusijoje sustabdymo. Šie procesai reikalauja laiko ir intensyvaus darbo bei atsakomybės prieš Europos ir JAV partnerius, tiekėjus bei mūsų darbuotojus“, – teigia Š.Matijošaitis.

„Vičiūnų grupė“ sulaukė kritikos iš visuomenės, kad prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, iki šiol dar nepasitraukė iš šios šalies.

Dalis „Vičiūnų grupės“ produkcijos gaminama Kaliningrado srityje ir yra parduodama Rusijoje, kitose Rytų rinkose.

Anksčiau žiniasklaida skelbė, jog jų produkcija parduodama ir Rusijos aneksuotame Kryme. Tada grupė teigė negalinti kontroliuoti tai darančių prekybininkų.

„Vičiūnų grupė“ taip pat valdo įmonę Ukrainoje, jos filialai veikia Kyjive, Charkive, Dnepropetrovske, Odesoje ir Ivano Frankivske.

Grupė teigia produkciją teikianti į daugiau nei 60 pasaulio rinkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius