Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vienam „Kos invest“ akcininkų K.Draganui panaikintas laikinas leidimas gyventi Lietuvoje

Migracijos departamentas vienam nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Kos invest“ akcininkų Konstantinui Draganui panaikino turėtą laikiną leidimą gyventi Lietuvoje. Rusijos verslininkas teisme siekia, kad leidimas būtų atnaujintas.
Apleista Vilniaus „Žalgirio“ bazė
Apleista Vilniaus „Žalgirio“ bazė / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas birželio 22 dieną atmetė K.Dragano prašymą, kuriuo jis prašė panaikinti balandį Migracijos departamento priimtą sprendimą. Šiuo departamento sprendimu panaikintas Rusijos verslininko laikinas leidimas gyventi Lietuvoje.

Teismo vertinimu, K.Draganas pateikė neteisingus duomenis apie savo gyvenamąją vietą ir įmonę „Kos invest“, kurioje nurodė dirbantis. Nagrinėjant bylą nustatyta, kad įmonė nevykdė ir nevykdo veiklos, nė vienas iš trijų jos darbuotojų nevykdo veiklos nuotoliniu būdu, o jie patys bendrovėje įdarbinti 2016 metų balandį – likus vienai dienai iki K.Dragano kreipimosi dėl laikino leidimo gyventi šalyje išdavimo.

Leidimas laikinai gyventi Lietuvoje išduodamas ne Europos Sąjungos šalių piliečiams ir suteikia jiems teisę laikinai gyventi šalyje, be vizų vykti į Šengeno zonos šalis ir būti ten neribotą laiką, palengvina vizų gavimą į tokias šalis kaip JAV, Kanada, Didžioji Britanija, Australija, suteikia teisę dirbti Lietuvoje ir kitose ES valstybėse, socialines garantijas, kaip ir Lietuvos piliečiams. Po 5 metų gavimo laikino leidimo gyventi, užsienietis gali pretenduoti į nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje.

Teismo sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Susisiekti su K.Dragano advokatu Jovitu Elzbergu BNS kol kas nepavyko.

Registrų centro duomenimis, „Kos invest“ dabar lygiomis dalimis priklauso Rusijos piliečiams K.Draganui, Dmitrijui Jakovlevui ir Tatjanai Michejevai.

Balandį „Kos invest“ pareiškė svarstanti teisme reikalauti 25 mln. JAV dolerių žalos atlyginimo iš sostinės savivaldybės, jei nebus atnaujinta prokurorų iniciatyva teisme nutraukta buvusios „Žalgirio“ sporto bazės teritorijos Žolyno gatvėje nuomos sutartis. Vilniaus miesto savivaldybei atsiųstas „Kos invest“ atstovų pranešimas sukėlė abejonių, todėl ji kreipėsi į prokuratūrą, prašydama įvertinti, ar pateikti dokumentai nėra fiktyvūs ir ar juo nesiekiama daryti įtakos Lietuvos teismams.

Šiuo metu Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra priėmęs „Kos invest“ kasacinį skundą dėl įmonei nepalankaus apeliacinio teismo sprendimo, kuriuo vasarį nurodyta nutraukti sporto bazės valstybinio žemės sklypo nuomos sutartį. Šiuo sprendimu taip pat pirmosios instancijos teismui grąžinta iš naujo spręsti dėl prokurorų reikalavimo, kad „Kos invest“ per šešis mėnesius atlaisvintų sklypą ir išardytų jame esantį sporto aikštyną.

Ginčai dėl teritorijos nuomos prasidėjo tuomet, kai Vilniaus apygardos prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į teismą dėl valstybinio sklypo nuomos sutarties su „Kos invest“ nutraukimo. Į prokurorus 2015 metais kreipėsi naujos kadencijos Vilniaus savivaldybė, prašydama įvertinti, ar teisėtai priimti sprendimai, leidžiantys statyti gyvenamuosius namus sporto bazės teritorijoje. Savivaldybei įtarimų sukėlė pakeitimai, leidę padalinti sklypą į du ir viename jų planuoti gyvenamųjų namų statybas.

Tai ne vienintelis projektas, kurio K.Draganas ėmėsi Lietuvoje: su teisininku Aleksandru Sacharuku ir jo žmona Žyginta Blažyte Trakų rajone pradėta gyvenamojo kvartalo plėtra bei planuojamos gamyklos statybos. K.Draganas Lietuvoje nuo 2007 metų taip pat valdo įmonę „Baltijos investicijų valdymas“, kuri nuo 2009 metų nebeteikia jokios informacijos Registrų centrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius