Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė: Santariškių klinikos protegavo vieną tiekėją – „B.Braun medical“

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) konstatavo, kad chirurginių siūlų viešuosius pirkimus organizavusi Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos protegavo vieną tiekėją.
VU ligoninės Santariškių klinikos
VU ligoninės Santariškių klinikos / 15min.lt/Audriaus Gavėno nuotr.

Perkančioji organizacija taip pat pasirinko netinkamą pirkimo būdą – apklausas (neskelbiant ir kreipiantis į vieną tiekėją), rašoma pranešime spaudai.

Patikrinimo metu VPT nustatė, kad, šių metų sausio 12–29 d. vykdydama neskelbiamus pirkimus chirurginiams siūlams įsigyti ir juos nutraukdama, perkančioji organizacija sudarė palankesnes sąlygas vienam tiekėjui, taip pažeisdama kitų tiekėjų teisėtus lūkesčius.

Vadovaujantis LR civilinio kodekso nuostatomis, imperatyvioms Viešųjų pirkimų įstatymo (VPĮ) nuostatoms prieštaraujantis sandoris yra niekinis ir negalioja, todėl, VPT nuomone, perkančioji organizacija sutartis su tiekėju UAB „B.Braun medical“ turėtų nutraukti ir organizuoti naujus viešuosius reikiamų prekių pirkimus. Sudarytų sutarčių bendra vertė – 20 673,49 Eur, skelbiama pranešime.

Patikrinimo metu VPT nustatė, kad šių metų sausio 12–29 dienomis perkančioji organizacija vykdė keturis viešuosius pirkimus (neskelbiamos apklausos būdu), bet netrukus pirkimo procedūras nutraukė. Nutraukusi pirkimų procedūras, perkančioji organizacija atliko dar keturias naujas apklausas, kurių metu buvo kreiptasi tik į „B.Braun medical“. VPT konstatuoja, kad perkančioji organizacija tokiais savo veiksmais pažeidė skaidrumo principą.

VPT taip pat konstatavo, kad apklausų vykdymą ypatinga skuba motyvavusi perkančioji organizacija pažeidė VPĮ 92 straipsnio 3 dalies 3 punktą ir ypatingos skubos nepagrindė.

VPT paaiškina, kad vykdyti pirkimą apie jį nepaskelbus galima tik tuo atveju, jeigu dėl įvykių, kurių perkančioji organizacija negalėjo iš anksto numatyti, būtina skubiai įsigyti reikalingų prekių. Aplinkybės, kuriomis grindžiama ypatinga skuba negali priklausyti nuo perkančiosios organizacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius