-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoje „Prisma“ parduotuvės Kaune kursis „Lidl“

Dalyje buvusios mažmeninės prekybos tinklo „Prisma“ parduotuvės patalpų Kaune įsikurs Vokietijos kapitalo mažmeninės prekybos tinklas „Lidl“.
„Lidl“ parduotuvės atidarymas
„Lidl“ parduotuvės atidarymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Kaunas Lidl

Kaip pranešė tinklą valdanti bendrovė „Lidl Lietuva“, 2,7 tūkst. kv. metrų ploto nuomojamose patalpose naują parduotuvę numatoma atidaryti kitą savaitę. „Lidl“ užims apie ketvirtadalį viso bendrovės PP6 nuomojamo pastato ploto.

„Tai pirmoji šalyje tinklo parduotuvė, įsikūrusi ne pačios bendrovės statytose, bet išsinuomotose patalpose. Šį žingsnį paskatino pastato planas ir kitos esminės charakteristikos. Įvertinus jas, buvo suprojektuota „Lidl“ parduotuvė, kuri savo dydžiu ir suplanavimu bemaž nesiskiria nuo įprastų šio tinklo centrų. Čia tilpo ir prekybos salė, ir sandėlis, ir personalo patalpos. „Lidl“ užims apie ketvirtadalį viso pastato“, – teigiama įmonės pranešime spaudai.

Dalyje buvusios „Prisma“ parduotuvės patalpų taip pat gali įsikurti statybinių ir apdailos medžiagų tinklas „Ermitažas“. Pastato savininkė parengė jo rekonstrukcijos projektą.

Registrų centro duomenimis, vienintelė PP6 akcininkė yra bendrovė „Monolith LT“, kurios pagrindė savininkė, valdanti 70 proc. akcijų, yra bendrovė „WEL energy“. Ją savo ruožtu valdo Liudmila, Vitcoria ir Eduardas Vilkhovetskiai. Dar 20 proc. prekybos centro valdytojos akcijų per įmonę „RC Holding“ priklauso Ričardui Čepui, 10 proc. – tiesiogiai Dianai Čepienei.

Pastatą Kaune Pramonės prospekte nuo 2010 metų nuomojosi iš Lietuvos pasitraukusi mažmeninės prekybos tinklo valdytoja „Prisma LT“. Bendrovė „Monolith LT“ pastatą valdo nuo 2016 metų spalio, kai jį įsigijo iš investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondo „Lords LB Baltic Fund I“.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 35 „Lidl“ parduotuvės ir 6 „Ermitažo“ parduotuvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius