Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vievyje įsikūrusi įmonė aptarnauja pasaulinius rinkos lyderius

Eidamas pro parduotuvių lentynose išrikiuotus margaspalvius gėrimų, maisto ar kosmetikos buteliukus UAB „Plastiksė“ direktorius Leonid Sterlin skvarbia akimi tiria naujas pakuotes. „Konkurencija yra neatsiejama gyvybingos rinkos dalis, skatinanti mus tobulėti ir kurti inovatyvius produktus“, – sako jis. Vievyje įsikūrusi jo vadovaujama įmonė gamina plastikines pakuotes, skirtas maisto ir kitų produktų pakavimui. Lietuvos rinkoje sėkmingai įsitvirtinusios bendrovės vadovas kalba apie naujus iššūkius ir augančias eksporto apimtis.
UAB „Plastiksė“
UAB „Plastiksė“ / Projekto partnerio nuotr.

Didelį dėmesį skiria ekologijai

Septynioliktus veiklos metus skaičiuojanti įmonė gamina plastikines pakuotes, iš kurių dauguma naudojama skystų maisto produktų, farmacijos, kosmetikos, buitinės chemijos ir kitų produktų pakavimui.

Anot įmonės vadovo, didžioji dalis „Plastiksės“ produkcijos gaminama iš polietilentereftalato (PET) granulių. Maisto ir kitų produktų pakuočių gamyboje tai yra vienas saugiausių ir plačiausiai naudojamų polimerų. Daugelyje ES šalių, o dabar ir Lietuvoje, sėkmingai veikianti PET pakuotės depozito sistema užtikrina beveik 100 proc. panaudotų buteliukų surinkimą ir jų perdirbimą. Taip išvengiama ne tik aplinkos taršos, bet ir tausojami gamtos ištekliai, mat perdirbtas plastikas gali būti panaudotas dar kelis kartus.

Įmonė didelį dėmesį skiria ir gamybinių procesų ekologiškumui. „Gamyboje naudojame tik atsinaujinančią energiją. Taip užtikriname, kad gaminant pakuotę suvartojamos elektros energijos išmetamas CO2 kiekis yra minimalus“, – pasakoja „Plastiksės“ vadovas L. Sterlin.

Eksportą planuoja didinti trečdaliu

Pasak vadovo, įmonės klientų ratas itin platus – produkcija tiekiama ne tik mažo ir vidutinio dydžio įmonėms, bet ir didžiausioms pasaulio bendrovėms. „Plastiksės“ produkciją renkasi gaiviųjų gėrimų, mineralinio vandens, pieno, alaus, aliejaus, acto, vyno, kosmetikos, buitinės chemijos ir farmacijos produktų gamintojai. „Siekiame, kad užsakovai gautų maksimalią naudą nepriklausomai nuo to, koks yra jų dydis“, – teigia L. Sterlin.

„Plastiksė“ garantuoja galimybę pirkėjui susikurti individualų dizainą arba rinktis iš gausaus jau gaminamų produktų sąrašo. Aukšta kokybė ir galimybė susikurti unikalų dizainą ypatingai vertinama pakuočių rinkoje. „Pastebime, jog užsienio klientai yra drąsesni diegiant ir kuriant naują pakuotės dizainą, todėl turime įdomių iššūkių vykdant projektus su tarptautiniais partneriais“, – pasakoja įmonės direktorius.

Šiuo metu įmonė eksportuoja apie 50 proc. gaminamos produkcijos, tačiau ateityje planuoja į užsienio šalis išvežamų produktų dalį didinti iki 80 proc. Daugiausiai gaminių įmonė tiekia į Skandinaviją, Baltijos šalis, Lenkiją ir Jungtinę Karalystę. Šiuo metu intensyviai tiriama Šiaurės Amerikos rinka.

Anot L. Sterlin, įmonei patogu eksportuoti, nes „Plastiksės“ pagrindinė buveinė ir gamykla yra įsikūrusios netoli Vilniaus ir vos 200 km iki jūrų uosto Klaipėdoje. „Mūsų geografinė padėtis leidžia glaudžiai bendradarbiauti su strategiškai svarbiomis įmonėmis tiek iš Rytų Europos, tiek iš Skandinavijos. Vilniaus apskrityje įsikūrę daug sėkmingų ir stiprių kompanijų, kurios savo pavyzdžiu įkvepia mus, skatina kelti ambicingus tikslus ir jų siekti“.

Rinkai pristatys inovatyvią pakuotę

Artimiausiu metu „Plastiksė“ planuoja naujos produktų linijos gamybą, kuri bus skirta aukštesnės klasės kosmetikos prekėms. Tiesa, tuo įmonės planai neapsiriboja – greitai rinkai bus pristatyta naujo tipo pakuotė, suteikianti galimybę prailginti maisto produktų tinkamumo vartoti terminą.

L. Sterlin įsitikinęs: „Svarbiausia nuo pat pradžių neapsiriboti konkrečiomis rinkomis, teisingai vertinti konkurenciją su žinomomis ir didelėmis kompanijomis. Apsišarvavus kantrybe ir nuoširdžiai dirbant viskas pavyks“.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Siūlykite savo produktus / paslaugas užsienio rinkoms!

Nežinote nuo ko pradėti? Pasikonsultuokite! Aukštos kokybės konsultacijoms eksporto ir įmonių tarptautinio bendradarbiavimo klausimais – priemonė EXPO KONSULTANTAS LT. Įmonės jau gali teikti paraiškas dėl kompensacijų už konsultacijas išmokėjimo (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir INVEGA svetainėse).

Finansavimas planuojamų eksportuoti produktų sertifikavimui, įskaitant reikalingus bandymus ir tyrimus – priemonė EXPO SERTIFIKATAS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas produkcijos pristatymui užsienyje vykstančiose tarptautinėse parodose – priemonė NAUJOS GALIMYBĖS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas įmonių grupių (klasterių) veikloms, nukreiptoms į naujų eksporto rinkų paiešką (konsultacinėms, įskaitant ekspertines, paslaugoms, narystei tarptautiniuose tinkluose, rinkodaros priemonių, skirtų įsiliejimui į tarptautinius tinklus rengimui ir kitoms išlaidoms) – priemonė VERSLO KLASTERIS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius