-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus atliekų vežėjai nepatenkinti sumažintais įkainiais

Vilniaus atliekų vežėjai pasijuto diskriminuojami ir žada bylinėtis: miesto savivaldybė užsimojo daugiau nei du kartus sumažinti jų įkainius už vilniečiams teikiamas paslaugas. Savivaldybė atkerta, kad, pradėjus veikti atliekų rūšiavimo gamyklai, atliekų vežėjų sąnaudos sumažės, antradienį rašo „Verslo žinios“.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiandien jaučiamės kaip įmonės darbuotojas, kuris buhalterijoje netikėtai sužinojo, kad darbdavys jam dvigubai nurėžė atlyginimą, nepaaiškinęs nei kodėl, nei už ką“, – sako apie 40 proc. sostinės atliekų vežimo rinkos šiuo metu užimančios bendrovės „Ecoservice“ generalinis direktorius Arūnas Makauskas.

Vilniuje dirbančios atliekų tvarkymo bendrovės „Ekonovus“ generalinis direktorius Rolandas Rūtėnas sako, kad pagal pasirašytas sutartis savivaldybė negali vienpusiškai sumažinti įkainių, todėl bendrovė nagrinėja galimybę kreiptis į teismą, jei būtų patvirtintas maksimalus tarifas.

BNS jau skelbė, kad Vilniaus taryba praėjusią savaitę pradėjo svarstyti didesnį atliekų tvarkymo tarifą – jis didėja dėl naujos atliekų rūšiavimo gamyklos – mechaninio ir biologinio apdorojimo (MBA) įrenginių.

Taryba bendru sutarimu priėmė svarstyti siūlymą, kad nuo gegužės 1 dienos atliekų tvarkymo mokestis siektų 73,71 euro (su PVM) – 85,3 proc. daugiau nei dabar (39,77 euro). Jis didėja dėl baigiamos statyti ir gegužės mėnesį pradėsiančios veikti atliekų tvarkymo gamyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius