Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus energijai“ ir „Litesko“ nepavyko įrodyti, kad pinigus už gyvatuką rinko teisėtai

Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdomoms bendrovėms „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ nepavyko įrodyti, kad gyvatuko mokestį jos pernai rinko teisėtai. Teismas atmetė bendrovių prašymą panaikinti Kainų komisijos sprendimą, kuriuo anuliuotos įmonių išrašytos sąskaitos ir nurodyta vartotojams grąžinti lėšas.
Vonios radiatorius
Vonios radiatorius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas praėjusį antradienį atmetė „Vilniaus energijos“ ir „Litesko“ skundą.

„Nėra pagrindo išvadai, jog nepriemoka susidarė ne dėl pareiškėjų kaltės“, – BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Įmonės teismo prašė panaikinti Kainų komisijos praėjusių metų rugpjūtį priimtą sprendimą anuliuoti 900 tūkst. eurų vertės sąskaitas už gyvatuką. Sąskaitos buvo išrašytos už 2010-2015 metais suvartotą šilumos energiją.

Bendrovės teigė, kad Kainų komisija sprendimą priėmė neobjektyviai, nes dar prieš posėdį pranešime teigė, jog sąskaitos yra nepagrįstos.

Pernai rugpjūtį „Vilniaus energija“ pranešė, kad sostinėje vartotojai už karštam vandeniui ruošti sunaudotą energiją, viršijusią normas, turės sumokėti 505 tūkst. eurų, o „Litesko“ vartotojai – dar 416 tūkst. eurų.

Vilniuje vidutiniškai 7,5 euro didesnės sąskaitas turėjo gauti apie trečdalis „Vilniaus energijos“ klientų, o „Litesko“ – nuo 6,1 iki 30,26 euro didesnes sąskaitas – apie 50 procentų.

Lietuvos teismai, kurių sprendimus Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2015 metų vasarį atsisakė peržiūrėti, įpareigojo bendroves tokias sąskaitas vartotojams pateikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius