Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12 /15:15

Vilniaus kino teatrai apie nurodymą užsidaryti: pritaria, lauks paaiškinimų

Vilniaus kino teatrų atstovai skirtingai vertina savivaldybės nurodymą kuriam laikui nutraukti veiklą. „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas sako pritariantis tokiam sprendimui, o „Forum Cinemas“ vadovas teigia lauksiantis oficialaus sprendimo teksto.
Kino salė
Kino salė / 123RF.com nuotr.

Vilniaus savivaldybė ketvirtadienį nurodė, kad nuo penktadienio sostinėje turėtų nutraukti veiklą kino teatrai, sporto klubai, kiti pramogų centrai. Verslas skirtingai vertina šį sprendimą, tiesa, Vyriausybės sprendimo šiuo klausimu kol kas nėra.

„Niekas su mumis nederinta kol kas, sužinojome iš jūsų, bet tikėtis tokio žingsnio buvo galima. Tai natūralus sprendimas ir šiuo metu tartis su verslu nėra reikalo, reikia užsidaryti. Vakar mūsų kino teatrai užsidarė Lenkijoje, labai rimtai žiūrima į šią situaciją. Manau, kad šis sprendimas laiku – turime pabūti karantine, nes vėliau galime nevaldyti situacijos“, – 15min komentavo R.Bilinskas.

„Multikino“ kino teatre lankytojų skaičius sparčiai mažėjo jau dvi savaites – pastaruoju metu palyginti su pernai klientų skaičius nukrito dvigubai.

„Pažiūrėsime, kaip ši situacija atsilieps visai ekonomikai. Tai pramoga, tad, manau, mūsų verslui reikės palaukti lankytojų sugrįžimo. Iš pradžių reikės žmonėms grįžti į darbus, pasitaupyti pinigų“, – svarstė R.Bilinskas. Pasak „Multikino“ atstovo, darbuotojai bus išleisti namo, tačiau dar derinama su savininkais Lenkijoje – kokiomis sąlygomis.

„Kai tik turėsime nedviprasmišką informaciją iš savivaldybės, komunikuosime. Dabar neturime konkretaus savivaldės sprendimo teksto, tad neturime ką pranešti“, – žinute 15min komentavo kino centro „Forum Cinemas“ direktorius Gintaras Plytnikas.

Kino teatro „Pasaka“ vadovė Andrė Balžekienė sakė, kad situaciją seka nuo vakar vakaro, tačiau apie savivaldybės sprendimą sužinojo iš žiniasklaidos.

„Tai yra didžiulis liūdesys visai kino industrijai, nes artėja festivalis „Kino pavasaris“. Jis visiems kino teatrams yra labai svarbus ir užsidaryti šiuo metu yra didelis praradimas tiek finansiškai, tiek morališkai. Be šios šventės neįsivaizduodavome savo pavasario“, – 15min sakė ji.

Tačiau A.Balžekienė tikino palaikanti valdžios sprendimą, nes ši, jos teigimu, nesiimama perteklinių priemonių.

„Tikimės, kad situacija bus kuo greičiau atstatyta ir nereikės įžengti į tokį didžiulį karantiną, koks nutiko Italijoje“, – kalbėjo ji.

A.Balžekienės teigimu, vasario 28 dieną Lietuvoje nustačius pirmąjį koronaviruso atvejį, kino teatras pajuto staigų lankytojų skaičiaus kritimą.

„Tačiau situacija po to šiek tiek stabilizavosi ir žmonės vėl pradėjo eiti į kiną. Ir „Kino pavasario“ pardavimai nerodė didelių pavojaus ženklų, bet situacija pasaulyje viską pakeitė. Mūsų padėtis dar gera iš tos pusės, nes kuriame ir operuojame namų kino platformą „Žmonės Cinema“. Tai tikimės paaugimo šioje srityje, kad žmonės bus namuose ir galės žiūrėti filmus internete“, – kalbėjo ji.

„Skalvija“ direktorė Vilma Levickaitė 15min taip pat tvirtino, kad dėl suplanuoto „Kino pavasario“ nėra taip paprasta sustabdyti veiklą.

„Kaip tik dabar vyksta intensyvus darbas, nes ne taip viskas paprasta – negalime užrakinti rytoj duris ir viskas. Nedėkingai susiklostė, kad „Kino pavasaris“ kitą savaitę. Žmonės daug lūkesčių įdėję, bilietų nemažai nupirkę, tad turime sukoordinuoti visą bilietų keitimo, pinigų grąžinimo tvarką, taip pat ir dėl repertuarinių seansų“, – sakė „Skalvija“ vadovė.

15min primena, kad reaguojant į šiandien Vilniaus miesto savivaldybės paskelbtą sprendimą stabdyti kino teatrų veiklą, „Kino pavasario“ organizatoriai skelbia, jog festivalis įvyks, tik kitu formatu. Kovo 19–balandžio 2 dienomis filmus žiūrovai galės žiūrėti namų kino platformose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius