Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus meras Artūras Zuokas giriasi Pietų Afrikoje pardavęs vieną „Air Lituanica“ akciją ir radęs investuotojų

Į Pietų Afrikos Respubliką (PAR) išvykęs Artūras Zuokas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje giriasi radęs investuotoją Vilniaus savivaldybės bendrovei „Air Lituanica“, kuris prie avialinijų bendrovės simboliškai prisidės nupirkdamas vieną įmonės akciją.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Per vakarienę Johanesburge, kur dalyvavo 50 litvakų verslininkų, kurių įmonės kuria apie 40 proc. Afrikos žemyno BVP! Pasirašėme vienos „AirLituanica“ akcijos pirkimo sutartį ir pradėjome derybas dėl strateginio investuotojo, nes dvi įmonės pareiškė norą pradėti derybas dėl dalyvavimo šiame projekte“, – „Facebook“ paskyroje rašo Vilniaus meras ir priduria, kad verslo atstovai iš PAR artimiausiu metu ketina atvykti į Lietuvą tolesnėms deryboms.

Sostinės meras taip pat sako PAR sutikęs ir daug kadaise emigravusių lietuvių.

„Darbo vizitas į Pietų Afrikos Respubliką pranoko visus lūkesčius. Matyt, mažai kas žino Lietuvoje, kad Johanesburge ir Keiptaune gyvena apie 70 tūkstančių išeivių iš Lietuvos – litvakų, kurie ir po daugelio metų prisimena savo lietuviškas šaknis“, – rašo A.Zuokas.

Anksčiau sostinės meras kaip vieną potencialų investuotoją yra minėjęs lietuvių kilmės Brainą Joffe, kuriam PAR priklauso kelios oro linijų bendrovės. 

A.Zuokas yra sakęs, kad B.Joffe bendrovių darbuotojai konsultavo „airLituanica“ darbo grupę ir vertino parengtą verslo planą.

Pirmas aviacijos bendrovės skrydis numatytas birželio 30 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius