-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus paukštynas į plėtrą investavo 3 mln. eurų

„Kauno grūdų“ grupei priklausantis „Vilniaus paukštynas“ šviežios mėsos ceche pajėgumus ketina padidinti 20 proc. ir į atnaujinimą investavo 3 mln. eurų. Dar 9 mln. eurų į paukštininkystės plėtrą ketina investuoti visą „Kauno grūdų“ grupė.
Vilniaus paukštynas
Vilniaus paukštynas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vilniaus paukštyno“ komentare nurodoma, kad į paukščių auginimo modernizavimą bei šviežios mėsos cecho įrangą pernai ir šių metų pradžioje investuota 3 mln. eurų. Įmonė dėl plėtros ketina sukurti papildomas 100 darbo vietų.

„Siekiant geriau organizuoti gamybinius procesus bei darbuotojų darbo grafiką, pertvarkomas cecho darbas. Šviežios mėsos cecho gamybinius pajėgumus ketinama padidinti apie 20 proc., todėl ir kuriamos naujos darbo vietos“, - komentare BNS teigė paukštyno vadovas Gintaras Martinkus.

Įmonė nurodo, kad šiemet grupė į savo valdomus paukštynus Vilniuje ir Kaišiadoryse šiemet bus investuota 9 mln. eurų. Už šias lėšas bus vykdoma paukščių auginimo plėtra.

„Kauno grūdų“ valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys komentare BNS teigė, kad paukštininkystė susiduria su didėjančios konkurencijos, žemos importinės paukštienos kainų ir pašarų kainų svyravimų iššūkiais. Tačiau keletą metų matomas paukštienos vartojimo augimas.

„Vilniaus paukštynas“ per metus pagamina apie 50 tūkst. tonų vištienos produkcijos, iš kurios pusę eksportuoja į Vakarų Europą ir Skandinaviją bei kitas šalis.

Šiuo metu Vilniaus paukštyne dirba beveik 1,5 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius