-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus vandenų“ sąskaitos už gruodį dėl sistemos klaidos pateiktos tik litais

Lietuva nuo sausio 1-osios dienos perėjo prie euro, sausio 16-ąją už visas prekes ir paslaugas jau bus galima atsiskaityti tik šia valiuta. Tačiau „Vilniaus vandenys“, savo klientams atsiuntę sąskaitas už geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų valymą, vis dar gyvena litų eroje. Už gruodį vilniečius pasiekė sąskaitos, kuriose mokėtina suma nurodyta tik litais.
Vanduo
Vanduo / „Fotolia“ nuotr.

„Vilniaus vandenų“ klientams, gaunantiems sąskaitas už geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą, tenka pasukti galvas, kiek jiems reikia susimokėti už paslaugas, bendrovės suteiktas gruodžio mėnesį. Jie gavo sąskaitas tik litais. 

Išsiuntė pakartotinius pranešimus

Bendrovės Komunikacijos skyriaus vyresnioji specialistė Kristina Kazakienė patvirtino, kad išties klientams buvo išsiųstos sąskaitos, kuriose mokėtinos sumos nurodytos tik litais, tačiau tai esą buvusi programinė klaida.

„Priežastis – programinė klaida, tačiau šiuo metu jau esame pakartotinai išsiuntę ir pranešimus eurais. Atsiprašome klientų ir labai tikimės jų supratingumo“, – teigė K.Kazakienė.

Akylesni klientai taip pat pastebėjo, kad šiek tiek pabrango geriamas vanduo, už kurį atsiskaitoma pagal butuose esančių vandens skaitiklių rodmenis arba vandens tiekimo normas. Kubinis metras vandens litais kainavo 5,88 Lt (išvertus į eurus suma yra 1,70 euro), bet eurais teks mokėti vienu euro centu daugiau – 1,71 euro.

Nustatė VKEKK

„Vilniaus vandenys“ šį pokytį aiškina paprastai – paslaugų kainas tiek litais, tiek eurais nustatė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK). „Komisija nustato kainas be PVM. Mes prie Komisijos nustatytų kainų pridedame 21 proc. PVM. Komisijos nutarimu nustatyta kaina yra 1,41 euro/kub. m. Pridėjus 21 proc. PVM gauname 1,71 euro/kub. m kainą, arba 1 euro centu didesnę, negu dalinant 5,88 Lt iš 3,4528“, – skaičius dėstė UAB „Vilniaus vandenys“ Ekonomikos ir planavimo skyriaus vadovas Rimantas Bruzgys.

./„Vilniaus vandenys“
„Vilniaus vandenys“

Pardavimo kaina (abonentinis mokestis) vienu euro centu sumažėjo: 0,78 euro per mėnesį + 21 proc. PVM = 0.94 euro, arba 1 euro centu mažesnė, negu dalinant 3,27 Lt iš 3,4528.

Anot R.Bruzgio, tokių paklaidų nebūtų, jeigu kainos būtų apvalinamos su trimis skaičiais po kablelio, tačiau litų pervedimo sąlyga buvo, kad po kablelio turi būti vienodas skaitmenų skaičius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius