-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus vystymo kompanijos vadovu pasirinktas A.R.Zabulėnas

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės Vilniaus vystymo kompanija (VVK) vadovu pasirinktas buvęs aplinkos viceministras, inžinierius Arūnas Remigijus Zabulėnas.
Arūnas Remigijus Zabulėnas
Arūnas Remigijus Zabulėnas / Mantvydo Drevinsko nuotr.

Kaip BNS patvirtino mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas, A.R.Zabulėno kandidatūrą į įmonės vadovus trečiadienį patvirtino įmonės valdyba, jis atrinktas iš daugiau nei 60-ies pretendentų.

A.R.Zabulėnas yra baigęs Vilniaus Gedimino technikos universitetą, jam suteiktas technikos mokslų daktaro laipsnis. A.R.Zabulėnas taip pat baigė Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos magistrantūros studijas. Yra dirbęs Aplinkos viceministru vadovaujant tuometiniam aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui, vadovavęs statybos ir geologijos bendrovėms, pirkimų vadovu įgyvendinant Pasaulio banko finansuojamą projektą.

Jis taip pat yra vadovavęs dabar jau bankrutavusiai statybų bendrovei „Constructus“, kurios pagrindinis akcininkas buvo „Panevėžio keliai“. „Constructus“ projektų vadovu ir projektų direktoriumi dirbo ir G.Kazlauskas.

„Vilniaus vystymo kompanija prisideda prie svarbių miestui objektų statybos ir jų priežiūros – mokyklų, darželių, ligoninių, baseinų, kitos bendruomenei svarbios infrastruktūros kūrimo. Džiaugiuosi man suteikta galimybe panaudoti savo sukauptą ilgametę profesinę patirtį statybos, projektavimo bei viešųjų pirkimų srityse. Sieksiu taikyti šiuolaikiškus vadybos metodus įmonės valdyme, sutelksiu įmonės komandą teikti aukščiausios kokybės paslaugas miestui ir miestiečiams“, – savivaldybės pranešime sako A.R. Zabulėnas.

Naujasis įmonės vadovas pareigas pradės eiti sulaukus specialiųjų tarnybų išvadų.

Nuo 1995 metų veikianti „Vilniaus vystymo kompanija“ priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Bendrovėje dirba 34 darbuotojai. „Vilniaus vystymo kompanija“ savivaldybei teikia naujų ir esamų statinių projektavimo, techninės priežiūros, pastatų energetinių auditų valdymo, projektų paraiškų rengimo ir kitas paslaugas.

Konkursas naujam vadovui surengtas iš posto gegužės viduryje pasitraukus metus VVK vadovavusiam Andriui Velučiui. Jis nurodė, kad turi ambicijų dirbti privačiame sektoriuje, projektų valdymo ir projektavimo srityje ir sprendimą priėmė niekieno neraginamas.

VVK A.Velutis dirbo nuo 2012-ųjų, iki tapdamas kompanijos direktoriumi jis vadovavo VVK Projektavimo priežiūros skyriui. Prieš ateidamas į VVK , A.Velutis rengė darbų projektus, kuriuos įgyvendino statybų bendrovė „Irdaiva“ – Viešųjų pirkimų tarnybos duomenimis, ši bendrovė yra vienas didžiausių VVK konkursus laiminčių tiekėjų, per pastaruosius šešerius metus turėjęs sutarčių už daugiau nei 6,3 mln. eurų.

Pats A.Velutis sakė, kad įmonėje „Irdaiva“ nedirbo, tik įgyvendino jos projektus.

„Irdaiva“ su partneriais laimėjo abu Vilniaus savivaldybės skelbtus baseinų konkursus – Lazdynų baseina ji statys už 21,8 mln. eurų, Fabijoniškių – už 3,1 mln. eurų. Sąlygas konkursams rengė VVK su savivaldybe.

„Irdaiva“ šiuo metu yra Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) kelių tyrimų akiratyje, jos vadovui Irmantui Kubiliui viename iš epizodų pareikšti įtarimai dokumentų klastojimu, taip pat apgaule įgijus didelės vertės turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius