Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 21 /13:58

Vilniuje nebelieka devyniolikos „Lietuvos spaudos“ kioskų: bendrovė atskleidė sąrašą

Sostinėje uždaromi mažiausiai devyniolika „Lietuvos spaudos“ kioskų įvairiose miesto vietose. Gyventojai neturėtų nustebti jei sumažės ir tos pačios bendrovės valdomų „Narvesen“ spaudos kioskų.
Kioskas „Lietuvos spauda“
Kioskas „Lietuvos spauda“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Uždaromus kioskus vilniečiai gali matyti ir patys – įprastai dienos metu dirbdavusios prekybos vietos nebeatsidaro, ant jų atsirado užrašas „Užsidarėme“.

„Lietuvos spaudos“ prekės ženklą valdanti „UAB Reitan Convenience Lithuania“ atskleidė visą uždaromų „Lietuvos spauda“ kioskų sąrašą:

· Valkininkų g. 7

· Gelvonų. g. 59

· Žirmūnų g.106

· Savanorių pr.191

· Laisvės pr. 77

· Kalvarijų g. 105

· Didlaukio 59a,

· Šeškinės g. 59

· Lelevelio g.2

· Kalvarijų g.85

· Kalvarijų g.61

· Žemynos g. 14

· Savanorių pr.68

· Žirmūnų g.2

· Antakalnio g. 50

· Dariaus ir Girėno g.8

· Vilniaus g. 32/2

· L.Asanavičiūtės g. 20/2

· Parko g. 60.

Tiesa, kioskų su užrašu „Užsidarėme“ mieste yra ir daugiau – pavyzdžiui, sankryžoje ties sostinės Šilo tiltu yra net du „UAB Reitan Convenience Lithuania“ priklausantys kioskai ir ant abiejų puikuojasi identiškas minėtas užrašas.

Visgi Šilo g. esantis spaudos kioskas, kaip 15min patikslino „UAB Reitan Convenience Lithuania“ atstovai, į išplatintą sąrašą nebuvo įtrauktas, kadangi tai buvo ne „Lietuvos spauda“, o „Narvesen“ prekės ženklo kioskas.

Šio palyginti neseniai atnaujinto paviljono nebeliko ir tarp narvesen.lt tinklapyje skelbiamų adresų.

Kaip skelbta anksčiau, „Lietuvos spaudos“ kioskai uždaromi dėl „besikeičiančių visuomenės įpročių ir įsigaliojančių naujų konkurso sąlygų tokioms vietoms“.

Besikeičiantys klientų įpročiai ir lūkesčiai, koreguoja ir prekybos vietų formatus, jų pokyčius. Dar pavasarį bendrovė „Reitan Convenience Lithuania“, valdanti kioskus „Lietuvos spauda“, kavines „Caffeine“ ir parduotuves „Narvesen“ ėmėsi įgyvendinti naują konceptą, kuris sukurtas siekiant prisitaikyti prie besikeičiančios miesto kultūros.

Šiuolaikinis miesto gyventojas nori daugiau nei tik įsigyti smulkių prekių ar spaudos, bet rasti ir kokybiškų užkandžių, todėl parduotuvėse „Narvesen“ pristatytas naujas užkandžių meniu.

Be to, prekybos vietų pokyčius diktuoja ir besivystanti kavos kultūra, augantys klientų lūkesčiai.

„Bendrovė pavasarį pirmą kartą pristatė galimybę patiems pasigaminti „Caffeine“ ekologiškos kavos, pagardinti ją pasirinktais priedais „Narvesen“ parduotuvėse, šia kryptimi veikla planuojama vystyti ir artimiausiu metu“, rašyta bendrovės išplatintame pranešime spaudai.

Norvegiško kapitalo tinklas „Reitan Servicehandel“ „Lietuvos spaudos“ parduotuvių tinklą įsigijo 2012 m. kovą iš Suomijos žiniasklaidos koncerno „Sanoma OY“. Tuo metu „Lietuvos spaudos“ prekės ženklas buvo „R-kioski“ tinklo dalis.

Visą sandorį tarp norvegų ir suomių sudarė daugiau nei 1 tūkst. kioskų Suomijoje, Estijoje ir Lietuvoje, jo vertė buvo apie 130 mln. eurų.

Nuo 2005 m. „Lietuvos spauda“ priklausė Suomijos bendrovei „Rautakirja“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius