-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje vyksta aukščiausio lygio tarptautinis „fintech“ forumas

Artėjant didžiausiai Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse finansinių technologijų konferencijai „Fintech Inn“, į Vilnių jau renkasi užsienio šalių verslo delegacijos ir centrinių bankų atstovai. Jo metu diskutuojama ne tik apie „fintech“ rinkos aktualijas ir tendencijas, bet ir kodėl Lietuva yra geriausias variantas steigtis „fintech“ įmonėms. Atvykusieji taip pat turi galimybę susipažinti su Kinijos ir Brazilijos „fintech“ rinkomis.
"Fintech Inn" forumas
"Fintech Inn" forumas

Galimybė susipažinti su unikaliais projektais FinTech įmonėms

Į didžiausią Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse „fintech“ renginį jau atvyko aukšto lygio finansų ministerijų ir centrinių bankų atstovai iš Kinijos, Albanijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos, Kroatijos, Čekijos, Estijos, Vengrijos, Latvijos, Lietuvos, Šiaurės Makedonijos Respublikos, Juodkalnijos, Lenkijos, Olandijos, Rumunijos, Serbijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Turkijos. Kartu su jais atvyko ir aukščiausio rango verslo delegacijos. Pavyzdžiui, iš Kinijos jų yra net keturios, todėl verslui, kuris turi tikslų plėstis ar bendradarbiauti su Kinija, ši „fintech“ savaitė yra išskirtinė galimybė užmegzti naujų ryšių.

Ši „fintech“ savaitė yra išskirtinė galimybė užmegzti naujų ryšių.

Dieną prieš „Fintech Inn“ vykstančio „Global Fintech Forum“ metu minėtų šalių delegacijos turi galimybę susipažinti su Lietuvos „fintech“ ekosistema, kuri yra pripažįstama kaip viena pažangiausių pasaulyje.

Lietuva finansinių technologijų ir inovacijų sektoriui patraukli dėl novatoriško reguliatoriaus – Lietuvos banko – požiūrio ir patrauklios teisinės bazės bei aplinkos, palankios finansų įmonėms steigtis ir kurti naujus produktus. Be to, Lietuvos bankas naujoms „fintech“ įmonėms yra sukūręs „Newcomer“ programą, pagal kurią konsultuoja potencialius finansų rinkos dalyvius dėl licencijavimo galimybių Lietuvoje ir pateikia preliminarią nuomonę dėl veiklos modelio atitikties teisės aktų reikalavimams. Taigi investuotojai gali įsitikinti, ar jų planai atitinka teisės aktų reikalavimus.

Paminėtina, kad Lietuvos bankas, ateinančioms „fintech“ įmonėms turi sukūręs ir bandomąją finansinių inovacijų aplinką (angl. regulatory sandbox), suteikiančią galimybę inovatyvių finansinių produktų ir verslo sprendimų kūrėjams išbandyti juos realioje aplinkoje, Lietuvos bankui prižiūrint ir teikiant konsultacinę pagalbą. Be to, siekdamas paspartinti uždaros grandinės („blockchain“) technologijų sprendimų plėtrą šalies finansų rinkoje, Lietuvos bankas vysto ir platformą „LBChain“, skirtą „fintech“ kompanijoms, vystančioms veiklą, susijusią su blokų grandinės technologija.

„LBChain“ bus savotiška „smėlio dėžė“, kurioje „fintech“ produktų kūrėjai galės eksperimentuoti ir iš karto gauti rekomendacijas dėl jų kuriamų novatoriškų produktų praktinio pritaikymo. „LBChain“ ypatinga tuo, kad yra pirmoji tokio tipo finansų rinkos reguliuotojo (Lietuvos banko) kuriama platforma. Tiek „Newcomer“ programa, tiek „LBChain“ projektas bei jo eiga bus plačiai pristatyti ir forumo metu, o „blockchain“ technologijų perpspektyvoms bus skiriama atskira panelinė diskusija.

Kodėl Lietuva ir kur link einame

Šalių delegacijoms taip pat pristatoma, kaip Lietuvos institucijoms, dirbdant kartu ir nuolat konsultuojant su rinkos dalyviais pavyko pasiekti, kad Lietuva taptų „fintech“ centru regione: sukurta palanki infrastruktūra, teisinė aplinka, programos, skirtos inovatyvioms finansinėms paslaugoms skatinti ir kt.

Pasaulio banko tyrime „Doing Business 2019“ Lietuva šiemet pasiekė aukščiausią vietą nuo šio reitingo skelbimo pradžios.

Kad tai nėra vien tik kalbos rodo faktai ir skaičiai. Pasaulio banko tyrime „Doing Business 2019“ Lietuva šiemet pasiekė aukščiausią vietą nuo šio reitingo skelbimo pradžios. Tarp 190 pasaulio valstybių Lietuva užima 14 vietą. 2018 m., lyginant su 2017 m., mūsų šalyje veikiančių „fintech“ įmonių skaičius išaugo nuo 117 iki 170, o dirbančiųjų šiame sektoriuje skaičius per metus padidėjo septyniais šimtais – iki 2,6 tūkst. – ir jų vis daugėja.

Palanki teisinė bei reguliacinė aplinka lėmė, kad mūsų šalimi susidomėjo ir visame pasaulyje žinomos įmonės – „Revolut“, „de Vere“, „InstaReM“, „Contis Group“. „Brexit“ kontekste į Lietuvą žvalgosi vis daugiau Didžiosios Britanijos „fintech“ įmonių, kurios veikia neapibrėžtumo sąlygomis, o Lietuva joms neabejotinai gali pasiūlyti stabilumą bei aukštos kvalifikacijos darbuotojų. Kaip Lietuvai pavyksta pritraukti užsienio investicijas „fintech“ sektoriuje bei auginti konkurenciją finansų sektoriuje, koks yra to sėkmės receptas bei kodėl Lietuva yra geriausias pasirinkimas, rengiantis dirbti Europos Sąjungos bendroje rinkoje, sužinos ir pasaulinio „fintech“ forumo dalyviai Vilniuje.

Renginio organizatoriai susirinkusiems suteiks galimybę susipažinti ir su „fintech“ aktualijomis ir tendencijomis Brazilijoje ir Kinijoje, kurias diskusijos metu aptars šių šalių atstovai. Tai – puiki galimybė įvertinti, kur link eina įvairios pasaulio šalys, gauti naujų įžvalgų, palyginti jų patirtį su Lietuva bei padiskutuoti, kokių pokyčių finansinių technologijų srityje galima tikėtis artimiausiu metu.

„Global Fintech Forum“ – tai įžanginis renginys prieš dvi dienas vyksiančią „Fintech Inn“ konferenciją, į kurią laukiama atvykstant 3000 dalyvių, atstovaujančių daugiau kaip 500 įmonių iš viso pasaulio.

Naujausias ir karščiausias „fintech“ tendencijas čia pristatys daugiau kaip 120 pranešėjų.

Šiais metais konferencijoje daug dėmesio skiriama tarptautiniams pinigų pervedimams, rizikų valdymui, bankų skaitmenizacijai, skaitmeninėms valiutoms, draudimo finansinėms inovacijoms (InsurTech), alternatyviam finansavimui, blokų grandinės technologijų pritaikymui, kibernetinio saugumo temoms bei naujausiems techninės ir programinės įrangos sprendimams FinTech srityje. Naujausias ir karščiausias „fintech“ tendencijas čia pristatys daugiau kaip 120 pranešėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius