Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilnius veža“ vadovas Benas Baltusis: „Įsigijus naujus automobilius taksistams sukčiauti galimybių nebus“

Trečiadienį VĮ „Vilnius veža“ pasirašė sutartį dėl 30 naujų automobilių pirkimo. Šiuo metu važinėjančius 8 „Ford“ automobilius papildys 10 septynviečių ir 20 penkiaviečių „Volkswagen“ automobilių. Iki liepos bendrovės taksi parkas turėtų išsiplėsti iki 100 automobilių. VĮ „Vilnius veža“ direktorius Benas Baltusis 15min teigė, jog nauji automobiliai ne tik leis įmonei veikti pelningai, bet ir klientus apsaugos nuo galimų sukčiavimų.
„Vilnius veža“ taksi automobiliai
„Vilnius veža“ taksi automobiliai / „Inchcape“ nuotr.

Kaip ir dabar keleivius vežantys automobiliai, naujieji bus aprūpinti naujausia programine įranga, kuri veiks skaitmeniniu būdu – tai reiškia, kad nebus naudojamas radijo ryšys. Arčiausiai kliento esantys taksi vairuotojai iš skambučių centro į planšetinį kompiuterį gaus adresą ir patvirtins užsakymą, kuris iš jų važiuos pas klientą.

"Kai miestas pasidengs šimtu automobiliu, prasidės pliusinis verslas", - sakė B.Baltusis.

„Balandžio 26 d. vyks antras konkursas. Šiai dienai prie turimų aštuonių automobilių pradžiai pridėsim trisdešimt automobilių. Iki liepos mėnesio planuojame turėti iki šimto. Yra didžiulis susirūpinimas artėjančių Europos Sąjungos pirmininkavimo laikotarpiui. Taksi automobiliai yra miesto veidas, kuris per 20 metų nelabai keitėsi“, - 15min sakė B.Baltusis.

Pasak jo, šiuo metu bendrovei pelningai dirbti trukdo mažas automobilių skaičius: „Mūsų paskaičiavimais, esant atitinkamam automobilių kiekiui, įmonės veikla pasidaro pelninga. Dabar, turint tik 8 automobilius, labai daug padaroma tuščių kilometrų, kai iš vieno taško į kitą turi važiuoti tuščia mašina. Kai miestas pasidengs šimtu automobiliu, prasidės pliusinis verslas“.

„Vilnius veža“  vieno kilometro kaina siekia 2,39 lito dienos metu, 2,99 lito nakties metu (nuo 22 val. iki 6 val.), įsėdimo mokestis – 3,90 lito. Už paslaugas galima atsiskaityti ir banko kortele (debetine arba kreditine).

Nepaisant didesnių nei vidutinių rinkos kainų bendrovei užsakymų netrūksta. B.Baltusio teigimu, paklausa yra didžiulė: „Kai pranešėme, kad galų gale įvyko automobilių įsigijimo konkursas ir pasirašinėjamos sutartys, iš įmonių pradėjo eiti pasiūlymai teikti nuolatines paslaugas. Bet net ir su 30 automobilių mes negalime tenkinti jų poreikių. Tai mandagiai atsiprašau ir perkeliu šiuos planus į birželio ar liepos mėnesį“.

„Inchcape“ nuotr./„Vilnius veža“ taksi automobiliai
„Inchcape“ nuotr./„Vilnius veža“ taksi automobiliai

Paklaustas kodėl pasirinkti būtent „Volkswagen“ automobiliai bendrovės vadovas minėjo, kad tokio tipo automobilius turi beveik visi gamintojai. Į juos lengviau įsėsti ir išlipti. Jie aukštesni. Be to, juose patogu sėdėti penkiems žmonėms. „Pasirinkom ne mes. Buvo sudėliotos sąlygos ir atėjo bankas su automobilių gamintoju. Jūs patys žinote savivaldybės šios dienos situacija“, - sakė B.Baltusis.

Direktoriaus teigimu, nauji automobiliai bus aprūpinti specialia įranga, kuri apsaugos klientus nuo galimo sukčiavimo. Keleiviui įsėdus į automobilį, taksometras įsijungs automatiškai. Kelionės gale taksometras taip pat išsijungs automatiškai ir atspausdins kelionės čekį, kuriame bus nurodytas kelionės atstumas, kaina už kilometrą, galutinė važiavimo kaina ir taksi vairuotojo kodas. Automobiliuose bus sumontuota infraraudonųjų spindulių įranga. Dėl įrangos galutinai bus susiderėta artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius