-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Visagino tiekimui ir statybai“ paskelbtas bankrotas

Restruktūrizuojamai statybos bendrovei „Visagino tiekimas ir statyba“ iškelta bankroto byla. Taip kovo 15 dieną nusprendė Panevėžio apygardos teismas, patenkinęs bendrovės vadovo Viktoro Abaškino prašymą.
Grynieji eurai
Bankrotas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Bankrotas

„Nors atsakovė dar vykdo komercinę ūkinę veiklą, tačiau sąnaudos jos vykdymui viršija pajamas ir didėja kreditoriniai reikalavimai. Teismas mano, kad yra pagrindas iškelti įmonei „Visagino tiekimas ir statyba“ bankroto bylą, nes pateikti faktiniai duomenys leidžia konstatuoti, kad atsakovė negali vykdyti prievolių kreditoriams“, – rašoma teismo nutartyje.

„Visagino tiekimui ir statybai“ restruktūrizavimo byla buvo iškelta 2018 metų gruodį ir pagal ketverių metų restruktūrizavimo planą bendrovė kreditoriams įsipareigojo grąžinti per 157 tūkst. eurų skolų.

Bendrovės vadovas teismui teigė, kad vykdydama šį planą įmonė susidūrė su sunkumais, sumažėjo darbuotojų skaičius, jos veikla apsunkinta dėl šalyje įvesto karantino. Be to, pačiai įmonei nepavyko susigrąžinti pinigų iš savo skolininkų.

Pagal preliminarų teismui pateiktą balansą, šiemet bendrovės turtas siekė 391 tūkst. eurų, o jos įsipareigojimai – 611 tūkst. eurų, todėl jos vadovas kreipėsi į teismą dėl restruktūrizavimo bylos nutraukimo ir bankroto bylos iškėlimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius