-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 25 /2022 10 27

„Visma“ užbaigia IT konsultavimo verslo, orientuoto į skaitmeninę transformaciją, pardavimą

2022 m. birželio 16 d. „Visma“ paskelbė apie susitarimą parduoti „CVC Capital Partners Fund VIII“ fondui IT konsultavimo verslą, orientuotą į skaitmeninę transformaciją, anksčiau priklausiusį „Visma Custom Solutions“ padaliniui. Sandoris pasiekė finišą.
„Visma“
„Visma“ / Bendrovės nuotr.

Naujoji įmonė oficialiai startavo su nauju prekės ženklu „twoday”, joje dirbs 2200 darbuotojų per 30 skirtingų biurų Skandinavijos šalyse bei Lietuvoje.

Atskyrus veiklas „Visma“ ir „twoday” galės pasiekti dar didesnį augimą. IT konsultavimo, fokusuoto į specializuotų sprendimų kūrimą pobūdis skiriasi nuo likusios „Visma“ grupės veiklos, kuri yra orientuota į SaaS (programinė įranga kaip paslauga) ir standartizuotų programinės įrangos produktų kūrimą.

Po šio sandorio „Visma“ išsigrynina savo veiklą ir yra viena pirmaujančių Europoje įmonių, teikiančių debesų kompiuterija paremtą, verslui kritinę programinę įrangą. Lietuvoje „Visma“ toliau veiks nauju įmonės pavadinimu „Visma Tech” su 270 programinės įrangos inžinierių komanda. Direktoriaus pareigas užims Agnius Paradnikas, kuris iki šiol ėjo departamento vadovo pareigas įmonėje “Visma Lietuva” ir dirbo nuo pat jos įkūrimo.

„Po padalijimo ir toliau užimsime vietą greta pasaulinio lygio produktų kūrimo kompanijų. Jau dabar esame TOP 3 lyderiaujanti SaaS sprendimus kurianti įmonė Europoje. Esame sukaupę nemažai patirties maksimaliai išnaudojant debesų kompiuterijos teikiamus privalumus, organizuojant komandinį darbą, patiems prižiūrint produkcines aplinkas remiantis DevOps principais ir kt. Toliau planuojame augti, plėstis ir stiprėti kuriant debesų kompiuterija paremtus „Vismos” sprendimus skirtus Skandinavijos ir Beneliukso rinkoms.”, – sako naujasis vadovas Agnius Paradnikas.

Prie „Visma Tech” augimo planų yra ir persikėlimas į naujas patalpas, kuriose atsivers dar daugiau erdvės bei galimybių. Kūrybiškumas ir demokratija yra svarbi įmonės dalis, todėl iki šiol vystyta “No management“ įmonės kultūra išliks ir ateityje.

„Labai džiaugiuosi, jog užbaigėme šį sandorį ir norėčiau išreikšti savo padėką bei geriausius linkėjimus mūsų buvusiems kolegoms, kurie pradeda naują kelionę, priklausydami CVC su nauju bei įdomiu prekės ženklu.

„Vismai” tai reiškia dar didesnį susitelkimą į pagrindinę veiklą ir papildomas lėšas ambicingai augimo strategijai įgyvendinti“, – sako Merete Hverven, „Visma“ generalinė direktorė.

„Įmonės veiklų atskyrimas „Vismos” darbuotojams Lietuvoje atvers didesnes galimybes glaudžiau integruotis į produktų organizacijas, kurioms šiuo metu kuriame produktus, ir leis būti arčiau galutinio vartotojo.“, – teigia A.Paradnikas.

Artimiausiuose planuose – nauji įsigijimai

Tuo tarpu naujoje bendrovėje „twoday“ šiuo metu dirba daugiau nei 140 specialistų, tačiau per artimiausius dvejus metus bendrovė numato augimą iki 300 darbuotojų. Iš viso Šiaurės šalyse ir Lietuvoje jau dirba daugiau nei 2,2 tūkst. aukštos kvalifikacijos specialistų, iš kurių apie 1,7 tūkst. yra IT inžinieriai.

Naujos bendrovės būstinė yra Kopenhagoje, Danijoje, o jai vadovauja buvęs šios divizijos direktorius Carsten Boje Møller, kuris pradėjo eiti „twoday“ generalinio direktoriaus pareigas. Pasak jo, įmonė veiklą pradeda su jau užsibrėžtais ambicingais planais toliau augti.

„Rinkoje išsiskiriame tuo, kad po vienu stogu vienijame savo sričių IT specialistus skirtingose šalyse, kurie teikia specialiai pritaikytus skaitmeninius sprendimus viešiesiems ir privatiems klientams. Gavę strateginę ir finansinę vienos pirmaujančių pasaulyje investicinių bendrovių „CVC“ paramą, per penkerius metus planuojame patrigubinti savo apyvartą tiek augdami organiškai, tiek – įsigydami naujų įmonių. Šiuo metu jau ruošiamės įžengti į naujas rinkas kaimyninėse šalyse. Labai vertiname Lietuvos kolegų įdirbį bei patirtį IT srityje. Lietuviai jau seniai demonstruoja aukščiausią kompetencijos lygį, todėl tolesnę plėtrą pradedame jau turėdami labai rimtą pagrindą“, – teigia Carsten Boje Møller.

Šiandien bendrovė iš viso turi daugiau nei 8 tūkst. viešojo ir privataus sektoriaus klientų.

Darbuotojai tampa savininkais

Kaip išskiria „twoday“ vadovas Lietuvai Mantas Urbonas, artimiausiu metu pagrindinis dėmesys bus skirtas augimui investuojant į geriausius technologijų talentus. Tarp bendrovės siūlomų išskirtinių naudų – galimybė darbuotojams tapti įmonių grupės akcininkais.

„Lietuva naujoje įmonėje šiuo metu yra vienintelis kompetencijų centras: didžioji dalis mūsų darbuotojų – IT specialistai, jie bendrovėje sudaro beveik 90 proc.“, – sako M.Urbonas.

Pasak bendrovės Lietuvoje vadovo, įmonės darbuotojai turi galimybę dirbti su 22 skirtingais projektais: „Šiuo metu šalyje jau pradėjome dairytis naujų darbuotojų, o didžiausią dėmesį teikiame .NET, „Java“, „Mobile“ technologijos, „Front-end“, BI, PHP ir „DevOps“ specialistams. Kita vertus, kolegoms sudarome galimybes pakeisti projektą, prie kurio dirbama, todėl siūlome puikią terpę norintiems augti ar tobulėti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius