-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Jakunino atsistatydinimo sūnaus sprendimas nelėmė?

Neseniai pasirodžiusi informacija, kad sprendimą atsistatydinti iš Rusijos valstybinės bendrovės „Rusijos geležinkeliai“ vadovo posto Vladimiras Jakuninas priėmė dėl savo sūnaus noro įgyti Didžiosios Britanijos pilietybę, yra neteisinga ir šmeižikiška. Taip teigia V.Jakuninui artimas šaltinis, rašo naujienų svetainė themoscowtimes.com.
Vladimiras Jakuninas
Vladimiras Jakuninas

„Nereaguojame į anoniminius šaltinius, nes, kaip visi žino, jie meluoja. Manau, kad TV kanalas „Dozhd“ suras laiko atsiprašymui už transliuojamą klaidingą ir šmeižikišką informaciją“, – pareiškė V.Jakuninui artimas šaltinis.

Nepriklausomas Rusijos TV kanalas „Dozhd“ praėjusią savaitę citavo neįvardintus V.Jakuninui artimus šaltinius, kurie tvirtino esą pastarasis iš „Rusijos geležinkelių“ turėjo pasitraukti jausdamas spaudimą po to, kai jo vyriausiasis sūnus Andrejus pateikė prašymą įgyti Didžiosios Britanijos pilietybę.

Šaltinių teigimu, esant dabartinei Maskvos įtampai su Vakarais, toks V.Jakunino sūnaus žingsnis buvo palaikytas išdavyste.

Rugpjūtį atsistatydinęs  V.Jakuninas sukėlė daugybę spekuliacijų, kokios yra tikrosios tokio sprendimo priežastys. 

„Dozhd“ taip pat rėmėsi šaltiniu, teigiančiu, kad V.Jakuninas užsitraukė savo ilgamečio sąjungininko, Rusijos prezidento Vladimiro Putino rūstybę po Federalinio saugumo tarnybos ir Federalinės finansinio stebėjimo tarnybos ataskaitos apie korupcijos mastą „Rusijos geležinkeliuose“.

Rugpjūtį atsistatydinęs V.Jakuninas sukėlė daugybę spekuliacijų, kokios yra tikrosios tokio sprendimo priežastys. Dar praėjusiais metais V.Jakuninas pratęsė savo darbo sutartį su „Rusijos geležinkeliais“ trejiems metams.

Pats V.Jakuninas iš karto po atsistatydinimo tikino, kad planuoja užimti senatoriaus pareigas Federacijos taryboje, tačiau vėliau pakeitė savo nuomonę ir pareiškė, kad postas jo nedomina ir jis verčiau užsiimsiąs visuomenine ir akademine veikla.

A.Navalnas teigė, kad Andrejus Jakuninas gyvena 7,2 mln. dolerių vertės name Londone.

Ilgametis „Rusijos geležinkelių“ vadovas iki šiol vengia atskleisti savo pajamas ir dažnai yra kaltinamas korupcija, o tai jį pavertė mėgstamu Rusijos opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno taikiniu.

A.Navalno įkurtas „Antikorupcijos fondas“ 2013 m. publikavo iš lėktuvo darytas nuotraukas, kuriose matomas prabangus, dešimčių milijonų dolerių vertas V.Jakunino nekilnojamasis turtas.

Be to, A.Navalnas kaltino V.Jakuniną veidmainyste, nes nepaisant pastarojo skelbiamų patriotinių pareiškimų, jo paties vaikai gyvena užsienyje.

Viename iš savo tinklaraščio įrašų 2013 m. A.Navalnas teigė, kad Andrejus Jakuninas gyvena 7,2 mln. dolerių vertės name Londone, o jaunesnysis V.Jakunino sūnus Viktoras gyvena Šveicarijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius