Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Vlantana Norge“ Norvegijoje gavo įspėjimą apie galimą licencijos atėmimą

Į darbuotojų išnaudojimo skandalą Norvegijoje įsipainiojusi lietuvių valdoma pervežimų įmonė „Vlantana Norge“ gali prarasti licenciją toje šalyje. Tokiu atveju nuo sausio 6 dienos įmonė negalėtų gabenti krovinių Norvegijoje, rašo Norvegijos spauda. Bendrovės "Vlantana" vadovas Tomas Stonys 15min patvirtino, kad laiškas gautas iš Kelių administracijos tarnybos, tačiau sako, kad tai nėra nuosprendis.
Įkasta simbolinė kapsulė. Iškils 30 tūkstančių kvadratinių metrų logistikos centras.
Įkasta simbolinė kapsulė. Iškils 30 tūkstančių kvadratinių metrų logistikos centras. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Atlikus preliminarų vertinimą, nustatyta, kad Norvegijos įmonė „Vlantana“ neatitinka Transporto taisyklėse nustatytų gero elgesio reikalavimų“, – rašoma tarnybos paaiškinime.

Pavyzdžiui, Darbo inspekcija, patikrinusi įrašus apie 538 dirbtas valandas, išsiaiškino, kad iš tiesų vairuotojai plušo 2700 valandų – tokie neatitikimai buvo dar vienas įrodymas, kad bendrovė gali prarasti licenciją.

Gavo įspėjimą

15min susisiekė su bendrovės direktoriumi Tomu Stoniu. Pokalbio metu telefonu jis paneigė, kad bendrovei yra atimama licencija, tačiau vėliau atsiuntė komentarą. Jame pripažįstama, kad „Vlantana Norge“ gavo įspėjimą dėl galimo licencijos panaikinimo.

„2019 m. gruodžio 9 d. bendrovė „Vlantana Norge AS“ gavo informacinį dokumentą iš Norvegijos Kelių administracijos licencijos skyriaus dėl savo įtarimų, jog sąlyga, susijusi su įsisteigimu Norvegijoje, nėra išpildyta ir prašymą išdėstyti savo poziciją. Pabrėžtina, jog tai nėra de facto veiklos stabdymo ar licencijos nutraukimo dokumentas“, – sakoma komentare.

Kelių administracijos tarnyba iki gruodžio 13 dienos laukia „Vlantana Norge AS“ atsakymo.

„Bendrovė pateiks faktiškai bei juridiškai argumentuotą atsakymą iki nurodyto termino“, – teigiama bendrovės komentare.

Vežėjai nesutinka dėl reputacijos abejonių

Be to, naujai gautame Kelių tarnybos papildomame laiške yra iškelta abejonė dėl bendrovės reputacijos. Su šia tarnybos iškelta abejone „Vlantana Norge“ sako nesutinkanti, nes abejonės, pasak vežėjų, gali būti įvykdytos tik teistumo arba sankcijų taikymo atveju.

A.Pelakausko/Fotopolis nuotr./Simbolinė ceremonija „Vlantanoje“: įkasta simbolinė kapsulė, iškils modernus logistikos centras
A.Pelakausko/Fotopolis nuotr./Simbolinė ceremonija „Vlantanoje“: įkasta simbolinė kapsulė, iškils modernus logistikos centras

„Bendrovė „Vlantana Norge AS“ nėra teista, nėra nustatyta jokių teisminių bausmių bei nėra pritaikytų jokių administracinių nuobaudų. Tą patį numato ir nacionaliniai Norvegijos teisės aktai“, – sakė T.Stonys.

Nustatė daug pažeidimų

Per akcininkus su Lietuvoje veikiančia pervežimų įmone „Vlantana“ susijusi bendrovė Norvegijoje kaltinta darbuotojų išnaudojimu. Norvegijos darbo inspekcija, atlikusi „Vlantana Norge“ vilkikų vairuotojų patikrinimus, nustatė darbo laiko apskaitos neatitikimų, susijusių su vairuotojų darbo ir poilsio laiko planavimu.

Pažeidimams ištaisyti duotas terminas iki metų pabaigos.

„Vlantana Norge“ generalinis direktorius Terje Larssenas anksčiau pripažino Norvegijos darbo inspekcijos tarnybos nustatytus pažeidimus ir pažadėjo juos ištaisyti greičiau nei reikalavo priežiūros institucija.

Lietuvos pervežimų kompanijos dažnai kritikuojamos už spaudimą dirbti viršvalandžius ir kitais pažeidimais. Didelę dalį darbuotojų kompanijos įsiveža iš Baltarusijos ir Ukrainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius