Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMVT perspėja: sostinės įmonė „Kotryna“ platino nesaugius žindukus

UAB „Kotryna“ (Dariaus ir Girėno g. 34, Vilnius) į Lietuvą, pirminiais duomenimis, įvežė 1,296 tūkst. vnt. nesaugių lateksinių žindukų „Canpol Babies“, antradienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT). Žindukai buvo išplatinti Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.
Kūdikis
Kūdikis / Kaunas.lt nuotr.

„Įmonei nurodyta sustabdyti prekybą bei surinkti iš rinkos šiuos nesaugius gaminius“, – pranešime žiniasklaidai rašo VMVT ir priduria, kad vartotojai, įsigiję šios partijos nesaugių gaminių, gali grąžinti juos prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

„Kompetentinga Latvijos institucija“, kaip rašo VMVT, atliko žindukų laboratorinius tyrimus ir nustatė padidintą N-nitrojunginių migraciją (0,49 mg/kg), kuri beveik 5 kartus viršijo leidžiamą kiekį.

„Iš elastomerų ar gumos pagaminti žindukai ar čiulptukai gali išskirti N-nitrozaminus ir medžiagas, galinčias pavirsti N-nitrozaminais (N-nitrojunginiais), kurie dėl jų toksiškumo kelia pavojų žmonių sveikatai, nes dauguma N-nitrozaminų yra kancerogenai“, – rašo VMVT.

Pagal Europos Sąjungoje galiojančias griežtas normas, iš žindukų ir čiulptukų, pagamintų iš elastomerų ir gumos, neturi migruoti daugiau kaip 0,1 mg/kg N-nitrojunginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius