-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečiai nebepirks „Grigeo Baltwood“

Vokietijos medienos plaušo plokščių gamybos įmonė „Homanit Holding“ nusprendė nebepirkti medžio plaušo plokščių, kartono bei higieninio popieriaus gamybos įmonės „Grigeo“ antrinės bendrovės „Grigeo Baltwood“. Vokiečiai ketino investuoti 65 mln. eurų į bendrovės plėtrą.
AB „Grigiškės“ Prezidentas Gintautas Pangonis
AB „Grigiškės“ Prezidentas Gintautas Pangonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Grigeo“. Abi bendrovės penktadienį nutraukė ketinimų protokolą dėl „Grigeo Baltwood“ pirkimo.

„Homanit Holding” atlikus esamos infrastruktūros analizę ir įvertinus išaugusias numatomo investicinio projekto apimtis bei galimybes tolimesniam kompanijos vystymuisi tapo akivaizdu, jog „Grigeo Baltwood“ valdomos teritorijos plotas nepatenkins būsimų „Homanit Holding“ verslo plėtros poreikių“, – rašoma per biržą išplatintame pranešime.

Vokietijos medienos plaušo plokščių gamybos įmonei „Homanit Holding“ nusprendus nebepirkti medžio plaušo plokščių, kartono bei higieninio popieriaus gamybos įmonės „Grigeo“ antrinės bendrovės „Grigeo Baltwood“, „Grigeo“ vadovas Gintautas Pangonis sako, kad patikrinus ji suprato, jog įmonės teritorijoje nepakanka vietos plėtrai. Vokiečiai Grigiškėse ketino investuoti 65 mln. eurų.

„Kadangi pradėjo nagrinėti ir žiūrinėti teritoriją bei visa kita, pabandė įpiešti ten fabriką. Jis kaip ir iš dalies telpa, bet be jokios perspektyvos. Teritorija yra per maža. Buvo nuspręsta, kad tiesiog netelpa“, – BNS sakė G.Pangonis.

Anot jo, „Grigeo Baltwood“ plėtra buvo pradėta modeliuoti po ketinimų protokolo pasirašymo. G. Pangonio nuomone, „Homanit Holding“ toliau ieškos, kur galėtų investuoti, tačiau neaišku, ar tai bus Lietuvoje, ar kitoje regiono šalyje.

G. Pangonis kol kas nedetalizuoja, kas laukia „Grigeo Baltwood“ ateityje.

„Aš manau, kad įmonė pakankamai sveika ir gali dirbti, o ateitis parodys. Ji dirba sėkmingai ir pelningai. Ateityje kažką galvosime perkonvertuoti į kitus produktus, bet čia ateityje“, – teigė G. Pangonis.

„Grigeo“ penktadienį per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, jog su vokiečiais nutraukė ketinimų protokolą dėl „Grigeo Baltwood“ pirkimo.

Praėjusių metų rugsėjį „Homanit Holding“ ir „Grigeo“ pasirašė ketinimų protokolą dėl „Grigeo Baltwood“ pirkimo. Vokietijos bendrovė per pusantrų metų į įmonę Grigiškėse ketinio investuoti 65 mln. eurų, darbuotojų skaičių padidinti 2,5 karto, o produkcijos apimtis plėsti daugiau nei 4 kartus.

Po šių naujienų vertybinių popierių rinką prižiūrintis Lietuvos bankas pranešė stebintys atidžiau prekybą „Grigeo“ akcijomis. G. Pangonio teigimu, tai Vokiečių sprendimams neturėjo jokios įtakos.

Praėjusių metų rugsėjį „Homanit Holding“ ir „Grigeo“ pasirašė ketinimų protokolą dėl „Grigeo Baltwood“ pirkimo. Vokietijos bendrovė per pusantrų metų į įmonę Grigiškėse ketinio investuoti 65 mln. eurų, darbuotojų skaičių padidinti 2,5 karto, o produkcijos apimtis plėsti daugiau nei 4 kartus.

„Homanit Holding“ yra įmonių grupės „Homann Holzwerkstoffe Group“ dalis. Pagrindinė įmonės veikla yra medienos plaušo plokščių gamyba, įmonėje dirba apie 1,5 tūkst. darbuotojų. 2016 metais įmonės apyvarta siekė 225 mln. eurų, pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) – apie 33 mln. eurų.

Bendrovės produkcija teikiama baldų, durų gamybos, automobilių sektoriaus įmonėms. „Homanit Holding“ būstinė yra Herzbergo mieste Vokietijoje.

„Grigeo Baltwood“ gaminama produkcija naudojama vidiniams baldų paviršiams, gyvenamųjų ir visuomeninių patalpų apdailai, interjero ir parodų stendams, standžioms pakuotėms bei kitiems plataus vartojimo ir įvairios paskirties produktams gaminti. Kompanijoje dirba 140 žmonių, metinės gamybos apimtys siekia apie 23 mln. kv. metrų.

Įmonių grupę sudaro pagrindinė bendrovė „Grigeo“, „ Grigeo Baltwood“, „Grigeo Klaipėda“, „Mena Pak“ bei „Grigeo Recycling“.

„Grigeo“ akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius