-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vokiečių startuolis N26 nebeleidžia atsidaryti sąskaitos Lietuvoje

Lietuvoje pastaruoju metu išpopuliarėjęs vokiečių finansų startuolis N26 nebeleidžia klientams iš Lietuvos ar Latvijos atidaryti sąskaitų, nors vos prieš porą savaičių tokia galimybė egzistavo.
N26
N26 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N26 Lietuvoje atsidarė 2016 metų gruodį. Šis finansų startuolis yra vadinamas pirmuoju mobiliuoju banku Europoje.

„Mūsų komanda džiaugiasi, jog galimybę kitaip naudotis bankininkystės paslaugomis gali pasiūlyti daug didesniam klientų skaičiui visoje Europoje“, – pranešime spaudai teigė N26 steigėjas ir vadovas Valentinas Stalfas.

Tačiau šiuo metu nurodžius kilmės šalį LIETUVA sąskaitos atsidaryti nebepavyks.

„Laba diena, Jurgita. Deja, bet šiuo metu sąskaitos Lietuvoje nesiūlom“, – taip lakoniškai atsakė N26 atstovai.

Paklausus, kodėl ir ar greitu metu vėl bus galima naudotis paslaugomis, jie nepatikslino.

„Mes jums pranešime, jeigu situacija pasikeis, tačiau kol kol kas jums jokių naujienų neturime“, – komentavo banko atstovai.

Lietuvos banko viešųjų ryšių skyriaus specialistas Giedrius Šniukas 15min patikino, kad banko sprendimas neatidaryti naujų sąskaitų Lietuvoje niekaip nesusijęs su Lietuvos banko sprendimais.

Dar sausio 10 dieną N26 platintame pranešime buvo skelbiamas šalių, kuriose jis veikia, sąrašas, tarp jų buvo ir Lietuva bei Latvija. Dabar banko tinklalapyje abi šalys iš sąrašo yra išbrauktos.

Vienas bankų rinkos specialistas, nenorėjęs, kad jo pavardė būtų skelbiama viešai, teigė, kad N26 galėjo pasitraukti dėl kelių priežasčių, ir viena iš jų nepatiks Lietuvai. „Po LBV banko skandalo Latvijoje ir korupcijos mestas šešėlis dėl pinigų plovimo. Todėl vokiečių startuolis išsigando šios rinkos ir nusprendė palikti ne tik Latviją, bet ir Estiją – kortelės naujiems klientams neišdavinėjamos“, – sakė jis. Kita galima priežastis – klientų paėmimo kaštai Lietuvoje ir Latvijoje yra pernelyg dideli.

Užuot pati kūrusi visus produktus, N26 bendradarbiauja su viso pasaulio finansinių technologijų ir finansinių paslaugų teikėjais.

Mobilusis bankas savo klientams, pavyzdžiui, siūlo galimybę naudojant savo išmanųjį telefoną vos per aštuonias minutes atsidaryti sąskaitą ir vykdyti momentinius pinigų pervedimus. Atsidarę sąskaitas N26 banko platformoje, klientai bankininkystės paslaugomis gali naudotis bet kur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius