-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija apsaugos sveikatos sektoriaus bendroves nuo ne ES investuotojų – ministerija

Koronaviruso pandemijai apnuoginus problemas dėl medicininių prekių ir apsaugos priemonių tiekimo, Vokietija trečiadienį ėmėsi veiksmų, siekdama apsaugoti savo sveikatos sektoriaus bendroves ir užtikrinti, kad jos nepatektų į investuotojų iš Europos Sąjungai (ES) nepriklausančių šalių rankas.
Vokietija
Vokietija / „Scanpix“ / „Imago“ nuotr.

Pagal naująsias taisykles, Vokietijos bendrovės, kuriančios arba gaminančios svarbius medicinos produktus, turės informuoti atitinkamas valdžios institucijas, jeigu kokia nors bendrovė iš ES nepriklausančios šalies mėgins įsigyti daugiau nei 10 proc. jų akcijų, o galutinį sprendimą dėl numatomo sandorio priims vyriausybė.

Šios taisyklės bus taikomos, be kita ko, įmonėms, kuriančioms arba gaminančioms vakcinas, vaistinius preparatus, asmenines apsaugos priemones, įskaitant veido kaukes, ar medicinos prietaisus, naudojamus gydant pacientus nuo labai užkrečiamų ligų.

Ekonomikos ministras Peteris Altmaieris pareiškė, jog koronaviruso krizė „parodė medicininių žinių ir mūsų gamybos pajėgumų Vokietijoje ir Europoje svarbą kritiniais atvejais“.

„Šiuo [teisės aktų] pakeitimu taip pat bus svariai prisidėta prie ilgalaikio veikiančios sveikatos apsaugos sistemos Vokietijoje palaikymo“, – pridūrė jis.

Kilus pandemijai, įvairių pasaulio šalių vyriausybės suskubo pirkti veido kaukių, medicininių chalatų ir dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų. Būta atvejų, kai šios itin reikalingos prekės atitekdavo turtingesnėms valstybėms, nes jos galėjo pasiūlyti didesnę kainą.

Kovo mėnesį Vokietiją sukrėtė pasklidę pranešimai apie tai, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pasiūlė sumokėti už išimtines teises į vienos vokiečių biotechnologijų bendrovės kuriamą vakciną nuo koronaviruso.

O vienas Berlyno pareigūnas taip pat buvo apkaltinęs Jungtines Valstijas perėmus Kinijoje pagamintų veido kaukių krovinį, kuris turėjo būti nugabentas į Vokietiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius