-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija: dujų importas dujotiekiu „Nord Stream 2“ priklausys ir nuo Maskvos elgesio

Vokietija ateityje gali priimti sprendimus dėl dujų importo iš Rusijos prieštaringai vertinamu dujotiekiu „Nord Stream“ priklausomai nuo Maskvos „elgesio“, antradienį pareiškė gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer.
„Nord Stream 2“
„Nord Stream 2“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Berlynas patiria intensyvų partnerių – JAV ir ES – spaudimą dėl 10 mlrd eurų vertės dujotiekio, tiesiamo po Baltijos jūra, kuris padvigubins iš Rusijos į Vokietiją gamtinių dujų apimtis.

Kalbėdama su žurnalistais po derybų su vizito atvykusiu amerikiečių gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu, A.Kramp-Karrenbauer atmetė raginimus paskelbti moratoriumą dujotiekio darbams sustabdyti.

„Galima kelti klausimą, ar tikslinga moratoriumą paskelbti taip darbų pabaigos“, – kalbėjo ministrė.

„Visgi esu įsitikinusi, kad net ir veikiant „Nord Stream 2“, klausimas, kiek dujų iš tikrųjų galiausiai bus perduodama, taip pat priklausys nuo Rusijos elgesio“, – pareiškė ji.

Vokietija jau seniai neramina sąjungininkes atkakliai gindama „Nord Stream 2“ projektą, kuris, kritikų teigimu, padidins Vokietijos ir ES priklausomybę nuo Rusijos dujų tiekimo.

Nepaisydama intensyvaus spaudimo, Vokietija neatsisakė projekto, kuris, anot jos, užtikrins stabilesnį ir švaresnį energijos šaltinį, palaipsniui atsisakant anglių ir branduolinės energijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius