-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija pradės taikyti griežtesnę stebėseną ir „Amazon“ atžvilgiu

Vokietijos antimonopolinė reguliuotoja pareiškė, kad elektroninės prekybos milžinės „Amazon“ veikla bus atidžiai stebima, siekiant įsitikinti, jog bendrovė nepiktnaudžiauja savo padėtimi rinkoje.
„Amazon“
„Amazon“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vokietija Amazon

Pasak tarnybos, ji pripažino „Amazon“ įmone, turinčią „didelę rinkos galią“, o šis sprendimas leis tarnybai veiksmingiau „įsikišti ir užkirsti kelią galimai antikonkurencinei praktikai“.

Tai reiškia, kad „Amazon“ prisijungia prie „Google“ patronuojančios bendrovės „Alphabet“ bei „Facebook“ pagrindinės įmonės „Meta“, kurių atžvilgiu jau taikoma sustiprinta priežiūra.

Tokia griežtesnė minėtų įmonių kontrolė tapo įmanoma nuo tada, kai 2021 metų sausį įsigaliojo Vokietijos konkurencijos įstatymas, leidžiantis rinkos prievaizdėms įsikišti dar prieš tai, kai pasaulinių technologijų milžinių veiksmai padaro žalos konkurencinei aplinkai.

„Amazon“ yra „labai svarbi veikėja elektroninės prekybos sektoriuje“ ir yra sukūrusi „skaitmeninę ekosistemą“ ir kaip pardavėja, ir kaip prekyvietė, pažymėjo agentūros vadovas Andreasas Mundtas.

Priežiūros tarnyba apskaičiavo, kad „daugiau nei kas antras išleistas euras“ mažmeninei prekybai internetu Vokietijoje išleidžiamas per „Amazon“ svetainę.

Pasak Federalinio kartelių biuro, „Amazon“, kaip pardavėjų platforma, užima „daugiau nei 70 proc.“ rinkos, o tai suteikia jai „dominuojančią“ padėtį.

Šiuo metu reguliavimo institucija atlieka du kitus „Amazon“ veiklos tyrimus pagal įprastas procedūras.

Vienu atveju tiriama, ar „Amazon“ naudoja „kainų kontrolės mechanizmus ir algoritmus“, kad paveiktų pardavėjų kainas savo rinkoje.

Kitas tyrimas skirtas nustatyti, kokiu mastu susitarimai su dideliais prekių ženklais, pagal kuriuos „trečiųjų šalių pardavėjams neleidžiama parduoti prekių ženklų produktų“, pažeidžia konkurencijos teisę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius