Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos „Bio-chem Cleantec“ Lietuvoje investuos per 20 mln. litų

Vokietijos pramoninių biotechnologijų įmonė „Bio-chem Cleantec“ Lietuvoje ketina investuoti per 20 mln. litų.
Laboratorija
Laboratorija / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Investicijos

Naujame gamybos padalinyje Elektrėnuose, kurie yra pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno ir kur veikia didžiausia Lietuvoje elektros gamintoja – Lietuvos elektrinė, „Bio-chem Cleantec“ gamins paviršių priežiūros priemones, skirtas pramonei, pavyzdžiui, geležinkelių, lėktuvų infrastruktūros priežiūrai, ir čia sukurs 48 darbo vietas, pranešė „Investuok Lietuvoje“.

„Paskutiniame etape dėl šios investicijos Lietuva konkuravo su Latvija, tačiau Lietuva pasirinkta dėl geriau išvystytos infrastruktūros, bei didžiulio neišnaudoto biotechnologijų potencialo bendradarbiaujant su vietos universitetais“, – pranešime spaudai sakė bendrovę valdančios įmonių grupės „Bio-Circle“ stebėtojų tarybos pirmininkas Ulrichas Berensas.

Anot jo, „Bio-chem Cleantec“ Lietuvoje pagamintus produktus ketina eksportuoti į Rusiją bei Ukrainą, vėliau – į Kazachstaną, Azerbaidžaną, Uzbekistaną, Armėniją, Gruziją, Moldovą ir Turkmėnistaną.

„Biotechnologijų sektoriaus indėlis į mūsų šalies BVP sudaro apie 1 proc., tačiau prognozuojama, kad per artimiausius metus jis pasieks apie 2 proc. BVP, tad “Bio-chem Cleantec„ neabejotinai skatins šalies ekonominę orientaciją bioekonomikos kryptimi“, – pranešime teigė „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė Milda Dargužaitė.

Pagal priemonę „Invest LT+“, taikomą tiesioginių užsienio investicijų skatinimui į didelės pridėtinės vertės gamybą ar paslaugas, įmonei Ūkio ministerija skyrė 5,5 mln. litų Europos Sąjungos (ES) paramos.

„Bio-chem Cleantec“ gaminius tiekia automobilių koncernui BMW, buitinės technikos gamintojai „Miele“, Japonijos bendrovei „Hitachi“, Danijos skrydžių bendrovei „Air Alsie“ ir kitoms įmonėms.

Bendrovė priklauso „Bio-Circle“ įmonių grupei, kuri užsiima „draugiškų“ aplinkai produktų gamyba. Vokietijoje joje dirba daugiau kaip 145 specialistų, o užsienio padaliniuose – dar apie 230.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius