Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos prievaizdai po „Danske Bank“ skandalo griežtina „Deutsche Bank“ priežiūrą

Kylant klausimų dėl „Deutsche Bank“ vaidmens tvarkant įtartinus pervedimus, kurie buvo atliekami per „Danske Bank“, Vokietijos finansų rinkos reguliavimo institucija („BaFin“) išorės ekspertų paprašė atidžiau įvertinti didžiausio Vokietijos banko pastangas kovoti su pinigų plovimu.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bafin“ KPMG auditoriams pavedė tiesiogiai stebėti „Deutsche Bank“ daromą pažangą kovoje su neteisėtais sandoriais, įskaitant pinigų plovimą, teroristų ir organizuoto nusikalstamumo finansavimą. Šios precedento neturinčios priemonės institucija ėmėsi dar pernai rugsėjį.

Dabar „BaFin“ bankui liepė „peržiūrėti visoje grupėje korespondentinės bankininkystės srityje taikomus rizikos valdymo procesus“ ir padaryti būtinus pakeitimus.

Taip pat buvo išplėsti trejiems metams KPMG suteikti įgaliojimai, tad auditoriai dabar turės stebėti, kaip bankas įgyvendina šį įsakymą.

„Deutsche Bank“ reguliuotojų dėmesio sulaukė dėl savo, kaip banko korespondento, veiksmų tvarkant pervedimus, kurie buvo vykdomi per „Danske Bank“ padalinį Estijoje.

Tyrimus dėl tų pervedimų, kurių bendra suma sudarė apie 200 mlrd. eurų ir kurie per padalinį buvo atlikti 2007–2015 metais bei buvo susiję su maždaug 15 tūkst. užsienio klientų, yra pradėjusios atitinkamos Kopenhagos, Briuselio, Londono ir Jungtinių Valstijų institucijos.

„Su „Danske Bank“ padaliniu Estijoje susiję klausimai labai domina įvairių pasaulio šalių reguliavimo institucijas“, – pareiškė „Deutsche Bank“.

„Tačiau vis dar nėra jokių ženklų, kad mes šiuo atveju elgėmės netinkamai“, – pridūrė bankas.

„Deutsche Bank“ anksčiau sakė, jog su „Danske Bank“ bendradarbiavo aštuonerius metus, tačiau 2015 metais, po to, kai Danijos banke buvo aptikta įtartinų pervedimų, nutraukė šiuos santykius.

Vokietijos bankas tvirtino, kad jo vaidmuo tvarkant šiuos pervedimus buvo „ribotas“, nes, kaip bankas korespondentas, jis neturėjo „prieigos prie jų [„Danske Bank“] klientų bazės“.

„Deutsche Bank“ jau ne kartą yra sulaukęs reguliavimo institucijų baudų dėl nepakankamos kontrolės.

Didžiosios Britanijos ir JAV institucijoms užbaigus tyrimą dėl pinigų iš Rusijos plovimo, bankui 2017 metais teko sumokėti beveik 630 mln. JAV dolerių (559 mln. eurų) baudą.

Netrukus po to JAV federalinio rezervo sistema (FRS) bankui dėl pinigų plovimo stebėsenos trūkumų skyrė 41 mln. JAV dolerių baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius