-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos reguliuotoja skyrė baudas „Yamaha“, „Roland“ ir „Fender“ už kainų kartelį

Vokietijos konkurencijos priežiūros tarnyba ketvirtadienį pranešė skyrusi baudas trims didžiosioms muzikos instrumentų gamintojoms bei dar dviem prekiautojoms už susitarimą dėl kainų nustatymo.
Pinigai (asociatyvi nuotr.)
Pinigai (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Vokietijos kartelių tarnyba (vok. Bundeskartellamt) pareiškime nurodė gamintojoms „Yamaha“, „Roland“ ir „Fender“ iš viso skyrusi 21 mln. eurų baudą už tai, kad pastarosios „sistemingai“ ribojo kainų konkurenciją.

Dvi prekiautojos – „Thomann“ ir „Music Store“ – taip pat buvo nubaustos baudomis.

Remiantis pranešimu, bendrovės susitarė nustatydamos minimalias savo prekių kainas.

Kai kainos buvo sumažintos, muzikinių instrumentų gamintojos susisiekė su prekiautojomis ir paprašė vėl padidinti kainas.

„Yamaha“ ir „Roland“ naudojo kainų stebėjimo programinę įrangą, kad galėtų stebėti ir užtikrinti, jog prekiautojos taiko minimalias kainas, pranešė reguliuotoja.

„Daugelį metų muzikos instrumentų gamintojai ir mažmenininkai sistemingai stengėsi apriboti kainų konkurenciją galutinio vartotojo atžvilgiu“, – pažymėjo tarnybos vadovas Andreasas Mundtas.

„Skirdama šią baudą, Federalinė kartelių tarnyba siunčia aiškų signalą ne tik susijusioms bendrovėms, bet ir visam muzikos instrumentų sektoriui, kad susitarimas fiksuoti kainas nebus toleruojamas““, – pridūrė jis.

Tyrimas buvo pradėtas 2018 metų balandžio mėnesį netikėtu pareigūnų reidu, gavus atitinkamos informacijos, pranešė tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius