Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijos skrydžių palydovų profsąjunga grasina liepos mėnesį surengti streiką

Vokietijos skrydžių palydovams atstovaujanti profsąjunga UFO pagrasino vasaros kelionių sezono įkarštyje surengti streiką reikalaudama didesnio darbo užmokesčio savo nariams.
„Lufthansa“ lėktuvai
„Lufthansa“ lėktuvai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tikimasi, kad pigių skrydžių bendrovių „Eurowings“ ir „Germanwings“, kurios priklauso „Lufthansa“ grupei, darbuotojai kitą savaitę balsuos dėl to, ar streikas įvyks.

Priklausomai nuo balsavimo rezultatų, streiko data bus paskelbta liepos mėnesį.

Artimiausiomis savaitėmis profsąjungos UFO nariai taip pat nuspręs, ar streikuoti pagrindinėje bendrovėje „Lufthansa“.

„Lufthansa sąmoningai eskaluoja konfliktą dėl darbo užmokesčio su savo darbuotojais“, – pareiškė UFO viceprezidentas Danielis Flohras (Danielis Floras).

Praėjusią savaitę „Lufthansa“ atšaukė derybas su UFO, o D.Flohras įspėjo, kad streikas gali sukelti „skrydžio palydovams, keleiviams ir akcininkams papildomų rūpesčių šią vasarą“.

Dauguma Vokietijos mokyklų liepos mėnesį užsidaro vasaros atostogoms, todėl tokie veiksmai gali rimtai sutrikdyti keliautojų kelionių planus sezono piko metu.

Visgi „Lufthansa“ atstovas spaudai Borisas Ogurskis primygtinai teigė, kad „streiko negali būti, nes šiuo metu nėra nei neįvykdytų susitarimų dėl darbo užmokesčio, nei konkrečių reikalavimų“.

Vokietijos oro linijų bendrovės atstovas spaudai pabrėžė naujienų agentūrai AFP, kad bendrovė norėtų turėti „patikimą kolektyvinio derybų partnerį“, kad „galėtų kartu kurti sprendimus darbuotojų ir bendrovės labui.“

„Šiuo metu nematome, kada ir kaip UFO galėtų vėl atlikti savo, kaip nuspėjamojos ir konstruktyvios derybų partnerės, vaidmenį. Todėl šiuo metu jokios derybos nevyksta“, – pridūrė B.Ogurskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius