Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volvo Cars“ nustebino lėtėjančią automobilių rinką rekordiniais pardavimais

Švedijos prabangių automobilių gamintoja „Volvo Cars“, priklausanti Kinijos milžinei „Geely“, nustebino lėtėjančią pasaulinę automobilių rinką rekordiniais pardavimais pirmąjį pusmetį.
„Volvo Cars“
„Volvo Cars“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 „Volvo“

Visgi šiuo laikotarpiu bendrovės pelnas dėl mažėjančių kainų ir muitų, kuriuos įvedė prekybos karą su Kinija kariaujančios Jungtinės Valstijos, sumažėjo.

Per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovė pardavė rekordinį automobilių skaičių – 340 286 ir tai buvo 7,3 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį metais anksčiau, o pardavimų pajamos padidėjo 5,9 proc. iki 130 mlrd. Švedijos kronų (12,4 mlrd. eurų).

„Tuo metu, kai dauguma pasaulio rinkų stebi stagnuojančius automobilių pardavimus, mes pirmąjį pusmetį sparčiai augome“, – pareiškė „Volvo Cars“ prezidentas ir generalinis direktorius Hakanas Samuelssonas.

Visgi H.Samuelssonas pripažino, kad padidėjęs spaudimas dėl kainų ir muitai sumažino veiklos pelną ir pridūrė, kad bendrovė įgyvendino išlaidų kontrolės priemones, kurių padarinius turėtų pajusti antrąjį pusmetį.

Dėl egzistuojančio spaudimo veiklos pelnas sumažėjo beveik 30 proc. iki 5,5 mlrd. Švedijos kronų.

„Volvo Cars“, kurią 2010 metais iš „Ford“ įsigijo „Geely“, praėjusiais metais pardavė rekordinį transporto priemonių skaičių – daugiau nei 600 tūkst., nors pelno rodiklius jau buvo paveikęs JAV prekybos karas su Kinija ir Europos Sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius