Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VTEK tirs G.Norkūno „Ignitis grupės“ akcijų įsigijimą, D.Kreivio elgesio netirs

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė pradėti tyrimą, ar „Ignitis grupės“ akcijų įsigijęs finansų viceministras Gediminas Norkūnas nepažeidė viešųjų ir privačių interesų, tačiau netirs energetikos ministro Dainiaus Kreivio, su kuriuo susijusios įmonės įsigijo grupės akcijų, elgesio.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komisija, pasak jos atstovo, tokį sprendimą priėmė trečiadienį.

„Dėl viceministro priimtas sprendimas pradėti tyrimą dėl interesų derinimo įstatymų nuostatų, įpareigojančių vengti interesų konflikto ir nusišalinti, o dėl ministro komisija priėmė sprendimą tyrimo nepradėti, nes papildomai susirinko informaciją, įvertinimo iš tarnybų gautą informaciją, iš kitų šaltinių ir nenustatė pagrindų galimo interesų derinimo įstatymo pažeidimo“, – BNS ketvirtadienį sakė VTEK Tyrimų skyriaus vyresnysis patarėjas Tomas Čaplinskas.

Lapkričio pabaigoje į komisiją kreipėsi opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Jos vadovė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė anksčiau sakė, jog akcijų nedeklaravę D.Kreivys ir G.Norkūnas sukėlė abejonių dėl HJŲ veiklos skaidrumo.

LRT skelbė, kad tiesiogiai už „Ignitis grupės“ veiklą atsakingas finansų viceministras yra jos akcininkas ir gauna dividendus, tačiau tai jo interesų deklaracijoje neatsispindėjo – jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą 2020 metų spalį, kai ministerijoje dar nedirbo.

Pasak LRT, „Ignitis grupės“ akcijų turi ir su energetikos ministru susijusi įmonė bendrovė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi D.Kreivys, tačiau jis nebuvo šio ryšio deklaravęs.

D.Kreivys anksčiau teigė neketinantis viešai deklaruoti savo ryšių su „Ignitis grupe“, nes ministerija nepriima jokių sprendimų dėl šios grupės veiklos ir nedaro jai jokios įtakos.

Premjerė I.Šimonytė anksčiau teigė nematanti problemų dėl D.Kreivio nedeklaruoto ryšio su „Ignitis grupe“, tačiau ragino palaukti VTEK išvadų.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė anksčiau sakė žinojusi, jog G.Norkūnas turi „Igničio grupės“ akcijų, bet dėl to problemų neįžvelgianti.

Prezidentūra tuomet pareiškė, kad tokia žiniasklaidos paviešinta informacija kenkia žmonių pasitikėjimui valstybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius