-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vyriausybė spręs dėl valstybinių įmonių turto audito

Ministrų kabinetas spręs dėl valstybės valdomų įmonių audito, aiškinantis, kiek jos turi nekilnojamojo turto. Vyriausybė dėl to svarstys ketvirtadienį pasitarime.
Diplomatai
Valstybės turto naudojime yra sisteminių spragų, tad Valstybės kontrolė pasiūlė atlikti visuotinį turto auditą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstybės kontrolė birželį atliko konservatorių vadovo žmonos Austėjos Landsbergienės „Karalienės Mortos mokyklos“ ir „Lietuvos energijos“ valdomos „NT valdos“ sutartį dėl naujo pastato statybos. Tuomet kontrolierius nerado pažeidimų, tačiau nurodė, kad valstybės turto naudojime yra sisteminių spragų ir pasiūlė atlikti visuotinį turto auditą. Tam birželio pabaigoje pritarė Seimas.

Nutarimo projekte nurodoma, kad išnagrinėjus įmonių veiklos kryptis, iki kitų metų gegužės 1 dienos Vyriausybė turėtų apsispręsti dėl valstybinių įmonių veiklos tęstinumo, apimčių ir veiklos krypčių.

Valstybės kontrolė taip pat turi įvertinti, kiek ir kokio nekilnojamojo turti turi valstybinės įmonės. O iki 2017 metų lapkričio 1 dienos Vyriausybė turės apsispręsti, ką daryti su nenaudojamu turtu, siekiant gauti iš jo daugiausiai naudos.

Be to, iki 2018 metų kovo pabaigos turėtų būti apsispręsta, kaip keisti valstybinės žemės nuomos taisykles.

Seimo Antikorupcijos komisija valdančiųjų balsais anksčiau yra nustačiusi, kad A.Landsbergienė, su bendrove „NT valdos“ pernai sudariusi preliminarią sutartį dėl naujos mokyklos statybos, siekė, kad „valstybės valdoma įmonė savo lėšomis sukurtų jos verslui reikalingą infrastruktūrą ir ją išnuomotų“.

„NT Valdos“ kovo pabaigoje nutraukė sutartį su A.Landsbergiene, o ši patvirtino, kad nereikalaus baudos, nors sutartis tai numato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius