Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybėje – geriausių eksportuotojų apdovanojimai

Penktadienį Prekybos, pramonės ir amatų rūmai apdovanojo geriausias Lietuvos įmones–eksportuotojas. Geriausia verslininke pripažinta alaus daryklos „Gubernija“ vadovė Vijoleta Dunauskienė. Lietuvos eksporto prizus laimėjo „Snaigė“, „Betonika“, „Klaipėdos baldai“, „Statga“ ir „Rifas“. Nacionalinis eksporto prizas įteiktas Kaziui Starkevičiui.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Eksportas – tai ne tik papildomi skaičiai BVP. Didindami eksportą, šie verslininkai įkūrė naujų darbo vietų, įdiegė naujų technologijų“, – susirinkusiuosius sveikino Prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovas Rimantas Stankevičius.

Lietuvos metų verslininkės apdovanojimą pelnė alaus daryklos „Gubernija“ direktorė Vijoleta Dunauskienė. Alaus darykla gyvavimo pradžią skaičiuoja nuo 1665-ųjų. Per metus įmonės eksportas augo 114 proc. Įmonėje dirba 187 darbuotojai.

Prizus laureatams įteikė Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius. Ministras pirmininkas samprotavo, kad po kelių metų eksportas gali nebebūti pagrindinė Lietuvos ūkio varomoji jėga.

„Jūs esate ta jėga – ir išminties, ir proto, ir organizavimo, ir supratimo, kaip galima vystyti tiek gamybos, tiek paslaugų sferą. Lietuvos ekonomikos pagrindinis variklis pernai buvo eksportas. Už tai didžiulis ačiū. Tuo pačiu vieną problemėlę pastebėjau – labai nedaug kas investuoja į gamybines priemones. Tai rodo, kad po dvejų trejų metų ir eksportas gali pradėti mažėti“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Įspūdingus eksporto rezultatus pademonstravusioms įmonėms dėkojo ir Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė.

„Aš norėčiau padėkoti jums už tą didelį darbą, kurį jūs atlikote. Lietuvos eksportas vėl grįžo į 2008 metų lygį. Grįžę perduokite mano sveikinimus ir linkėjimus savo darbuotojams“, – sakė Ūkio ministrė.

Geriausios eksportuotojos

Lietuvos eksporto prizus laimėjo „Snaigė“, „Betonika“, „Klaipėdos baldai“, „Statga“ ir „Rifas“.

„Snaigė“ yra vienintelė šaldytuvų gamykla Baltijos šalyse. Bendrovės eksportas per metus augo 35 proc. Apie 95 proc. produkcijos yra eksportuojama į daugiau nei 30 Europos ir Azijos šalių.

„Betonika“ priklauso tarptautiniam koncernui „Consolis“, teikia optimalius konstrukcijų iš surenkamojo gelžbetonio sprendimus. Per metus įmonės eksportas augo beveik 39 proc.

„Klaipėdos baldai“ yra viena didžiausių baldų gamybos įmonių Lietuvoje. Šiuo metu gamina komodas, TV staliukus ir kompaktinių diskų lentynas.

„Statga“ gamina biuro baldų komponentus, teikia metalo apdirbimo paslaugas švedų kapitalo įmonei „ROL Group“. Eksportas per metus augo 38 proc.

„Rifas“ specializuojasi energetikos, elektrotechnikos, pramonės, statybos, laivybos ir naftos gavybos, atsinaujinančių energijos sistemų gamyboje ir IT sprendimų ir paslaugų srityse. Įmonės eksportas per metus augo beveik dvigubai.

Nacionalinis eksporto prizas įteiktas parlamentarui Kaziui Starkevičiui už žemės ūkio produktų perdirbamosios produkcijos eksporto skatinimą į tradicines Rytų ir Vakarų rinkas.

Sidabro darbo žvaigždės įteiktos bendrovei „Umega“, „Garliavos šeimos klinikos“ direktorei Astai Šileikienei, Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės valdybos pirmininkui Povilui Vasiliauskui, „Baltik vairas“ valdybos pirmininkui ir direktoriui Dirkui Zwickui, „Utenos mėsos“ generaliniams direktoriui Virginijui Kantauskui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius