Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 14 /15:11

Vyriausybės vizija: ne maisto prekių parduotuvės – tik darbo dienomis, lauko kavinės ribotu darbo laiku

Sveikatos apsaugos ministras trečiadienį pasidalijo siūlymais Vyriausybei palaipsniui švelninti karantiną, tuo pačiu atveriant ne maisto prekių parduotuves ir lauko kavines. Iš ministro komentarų nėra aišku, kada siūlymai galėtų įsigalioti, nes Vyriausybė pasitarimo viduryje dar nėra paviešinusi jokių karantino švelninimo dokumentų. Aišku tik tiek, kad nutarimas, švelninantis dėl COVID-19 įvestą karantiną, bus patvirtintas ketvirtadienį, dalis atlaisvinimų įsigalios nuo pirmadienio ir jie vyks palaipsniui iki gegužės pradžios.

A.Dulkys Vyriausybės pasitarime pranešė, kad iniciatyvos dėl švelninimo būtų įgyvendinamos ne iš karto, o švelninant karantiną etapais.

Pasak jo, iš pradžių galėtų būti leista veikti visoms parduotuvėms, įskaitant esančias prekybos ir paslaugų centruose, išskyrus esančias turgavietėse.

Vėliau, anot ministro, galėtų būti atlaisvintos turgavietės ir kitos viešos prekybos vietos.

Šeštadieniais ir sekmadieniais galėtų veikti tik tos parduotuvės, kurių pagrindinė veikla yra maisto, pašarų pardavimas, optikos, ortopedijos parduotuvės, vaistinės.

Ne maisto prekių parduotuvių darbo laikas būtų ribojamas.

„Šeštadieniais ir sekmadieniais galėtų veikti tik tos parduotuvės, kurių pagrindinė veikla yra maisto, pašarų pardavimas, optikos, ortopedijos parduotuvės, vaistinės“, – kalbėjo A.Dulkys.

Pasak jo, taip pat svarstoma atverti maitinimo įstaigas jūrų ir oro uostų keleivių išvykimo terminaluose, nes šie yra uždari ir prieinami tik keliaujantiesiems.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Arūnas Dulkys
Arno Strumilos / 15min nuotr./Arūnas Dulkys

A.Dulkys sakė, kad taip pat siūloma leisti vykdyti veiklą viešojo maitinimo įstaigoms, restoranams, kavinėms, barams, kai jų tiekiamas maistas ir gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų.

Jo teigimu, šios įstaigos galėtų dirbti nuo 7 iki 21 valandos, o prie staliukų galėtų sėdėti ne daugiau kaip du žmonės, jeigu yra iš skirtingų namų ūkių. To paties namų ūkių klientų skaičius nebūtų ribojamas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Barai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Barai

Kol kas nėra aišku, kada ir kokiomis sąlygomis galėtų būti įsigalioti šie siūlymai. Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat pranešė, kad kažkuriuo metu ketinama atverti sporto klubus, bet detaliau to nekomentavo.

Per Vyriausybės pasitarimą taip pat paaiškėjo, kad dėl COVID-19 plitimo įvestas karantinas bus pratęstas iki birželio.

Nutarimo projektą dėl karantino sąlygų keitimo ir jo pratęsimo planuojama priimti ketvirtadienį. Be verslo, taip pat numatoma švelninti apribojimus mokyklose, kultūros įstaigose.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ministrų posėdis Lietuvos Respublikos Vyriausybėje
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ministrų posėdis Lietuvos Respublikos Vyriausybėje

Atlaisvinimai žadami laipsniškai iki gegužės 3 dienos, pradedant nuo pirmadienio.

VIDEO: Iš Vyriausybės: karantiną siūloma pratęsti iki birželio, prekybos centrai duris galėtų atverti pirmadienį

Vyriausybėje taip pat užvirė diskusija, kokias papildomas galimybes gyventojams ir įstaigoms galėtų atverti įvestas nacionalinis Galimybių pasas, kuris vėliau būtų integruotas į bendrą Europos Sąjungos sistemą. Apie tai galite skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius