Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Walmart“ skelbia apie įplaukų šuolį, iš dalies dėl infliacijos

Didžiausias JAV mažmeninės prekybos tinklas „Walmart“ antradienį pranešė apie įplaukų šuolį antrąjį jo finansinių metų ketvirtį, kurį iš dalies nulėmė infliacija, ir pripažino, kad pardavimai per artimiausius šešis mėnesius gali augti gerokai lėčiau.
Walmart
Walmart / REUTERS/Scanpix
Temos: 1 „Walmart“

Mažmeninės prekybos milžinė, prieš tris savaites apkarpiusi metų pelno prognozę dėl kintančios vartotojų elgsenos, teigė, kad aukšta infliacija skatina pirkėjus, susidūrusius su išaugusiomis benzino, maisto ir kitų pagrindinių prekių kainomis, mažinti didesnę maržą generuojančių prekių pirkimus, tokių kaip drabužių, elektronikos ir namų apyvokos prekių.

Anot „Walmart“ pranešimo, įplaukos antrąjį finansinių metų ketvirtį, kuris baigėsi liepos 31-ąją, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau, išaugo 8,4 proc. iki 152,86 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas – 20,4 proc. iki 5,15 mlrd. dolerių, iš dalies dėl aktyvų Brazilijoje pardavimo. Suderintas pelnas akcijai siekė 1,77 dolerio.

Vostryto analitikai pranašavo vidutiniškai 1,65 dolerio akcijai suderintą pelną, 150,99 mlrd. dolerių įplaukas.

„Walmart“ parduotuvių palyginamieji pardavimai padidėjo 6,5 proc., tačiau bendrovė prognozuoja, kad antrąjį finansinių metų pusmetį augimas sulėtės iki maždaug 3 procentų.

Bendrovė valdo daugiau kaip 10,5 tūkst. parduotuvių 24 valstybėse, turi apie 2,3 mln. darbuotojų, aptarnauja maždaug 230 mln. pirkėjų per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius