Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Warrenas Buffettas perka „Duracell“

Legendiniam investuotojui Warrenui Buffettui priklausanti investicinė kompanija „Berkshire Hathaway“ paskelbė, kad iš didžiausios pasaulyje įvairių vartotojams skirtų produktų gamintojos „Procter & Gamble“ įsigis žinomą baterijų gamintoją „Duracell“.
„Duracell“ baterijos
„Duracell“ baterijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Minima investicinė kompanija mainais į „Duracell“ kompaniją atiduos savo turimas „Procter & Gamble“ akcijas, kurių vertė siekia maždaug apie 4,7 mlrd. dolerių. Šis sandoris turėtų būti užbaigtas kitų metų antroje pusėje.

Be to, atlikusios šiuos mainus abi minėtos kompanijos, t.y. „Berkshire Hathaway“ ir „Procter & Gamble“, išvengs mokesčių mokėjimo, kuriuos tektų sumokėti, jei turimos įmonių akcijos būtų parduodamos.

Pasirodžiusiame pranešime legendinis investuotojas ir milijardierius Warrenas Buffett astikina, kad jį visuomet žavėjo „Duracell“ prekės ženklas ir šios bendrovės gaminami produktai. Jam ši kompanija imponavo kaip vartotojui, bei kaip ilgalaikiam „Procter & Gamble“ ir „Gillette“ bendrovių investuotojui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Warrenas Buffettas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Warrenas Buffettas

„Duracell“ – tai pirmaujantis pasaulinis prekinis ženklas, kuris siūlo aukščiausios kokybės produktus, todėl gerai dera su „Berkshire Hathaway“ – paaiškino gerai žinomas investuotojas Warrenas Buffettas.

Ketvirtadienio prekybos metu Niujorko biržoje už vieną „Procter & Gamble“ akciją buvo mokama po 89,16 dolero, t.y. 0.36 procento mažiau nei trečiadienio prekybos sesijos metu. O už vieną A klasės „Berkshire Hathaway“ akciją buvo mokama po 219060 dolerių, arba 0,44 procentais daugiau nei trečiadienio prekybos sesijos metu, o už vieną B klasės akciją mokama po 146,05 dolerio, t.y. 0.38 procento daugiau.

Nuo šių metų pradžios „Procter & Gamble“ akcijos pabrango apie dešimt procentų, o „Berkshire Hathaway“ A ir B klasių akcijų vertė paaugo atitinkamai 23,1 ir 23,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius