-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Wizz Air“ konkurencijos išsigandęs „Ryanair“ savo bazę steigs ir Vilniuje

Turizmą Kaune iš mirusiųjų prikėlusi Airijos pigių skrydžių kompanija „Ryanair“ savo bazę steigs ir Vilniuje. Oficialų pranešimą apie naujosios bazės steigimą sostinėje aviakompanija turėtų išplatinti pirmadienį.
Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas
Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas / Aliaus Koroliovo nuotr.

15min.lt duomenimis, sprendimą vykdyti skrydžius iš Vilniaus „Ryanair“ priėmė siekdama konkuruoti su į Lietuvą įžengiančia Vengrijos pigių skrydžių bendrove „Wizz Air“. Šį faktą įrodo kompanijos „Ryanair“ planai keleivius iš Vilniaus skraidinti tomis pačiomis kryptimis kaip „Wizz Air“. Primename, kad nuo šių metų balandžio Vengrijos kompanijos lėktuvai iš Vilniaus pradės skraidyti į Londoną, Stokholmą, Romą, Milaną, Barseloną, Eindhoveną, Korką ir Donkasterį.

Kalbų, kad „Ryanair“ derasi su Tarptautiniu Vilniaus oro uostu, buvo dar praėjusių metų rudenį. Tiesa, tuomet Airijos kompanijos atstovai tvirtino, kad jų netenkina sostinėje veikiančio oro uosto skrydžių bendrovėms taikomų įkainių dydis.

Neseniai apie naujus skrydžius į Graikijai priklausančias Rodo ir Koso salas bei Švedijos sostinę Stokholmą paskelbusi bendrovė „Ryanair“ neatsisako plėtros planų ir Kaune. Pernai pavasarį laikinojoje sostinėje savo bazę atidariusi ir šiuo metu 19 skirtingų krypčių skraidanti aviakompanija per šiuos metus planuoja Kauno oro uoste aptarnauti daugiau nei milijoną keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius