Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„World Mobile Congress“ organizatoriai priėmė sprendimą atšaukti renginį

Pasaulinės mobiliojo ryšio technologijų parodos „World Mobile Congress“ organizatoriai trečiadienį priėmė sprendimą atšaukti renginį dėl nerimo, susijusio su koronaviruso epidemija, gavę ne vienos stambios rinkos dalyvės pranešimą apie pasitraukimą.
„World Mobile Congress“
„World Mobile Congress“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„World Mobile Congress“ yra vienas didžiausių iki šiol atšauktų renginių pasaulyje dėl viruso, iki šiol nusinešusio daugiau nei 1,1 tūkst. žmonių gyvybių.

Pranešimas buvo paskelbtas po to, kai kasmetinę parodą organizuojanti mobiliojo ryšio operatorių asociacija GSMA susirinko į posėdį, kad nuspręstų renginio, kurį buvo numatyta surengti vasario 24–27 dienomis Barselonoje, likimą.

„GSMA atšaukė „MWC Barcelona 2020 “, nes dėl pasaulinio nerimo dėl koronaviruso protrūkio, kelionių apribojimų ir kitų aplinkybių GSMA nepajėgi surengti renginio“, – sakoma pranešime.

Asociacija pridūrė, kad sprendimas buvo priimtas „atsižvelgiant į siekį užtikrinti saugią ir sveiką Barselonos ir priimančiosios šalies aplinką“ ir kad Barselonos atstovai supranta tokio sprendimo priežastis.

Likus kelioms valandoms iki susitikimo, apie sprendimą pasitraukti pranešė „Vodafone“, „Nokia“, „Deutsche Telekom“, Didžiosios Britanijos BT ir Japonijos „Rakuten“, o kiek anksčiau tai jau padarė „Intel“, „Facebook“, „Cisco“ ir Kinijos „Vivo“.

Su padėtimi susipažinęs šaltinis teigė, kad organizatoriai nerimauja, jog jiems gali būti pateikta maždaug 100 mln. eurų sąskaita už renginio atšaukimą, o Ispanijos institucijos priešinasi ekstremalios situacijos paskelbimui šalyje, kas leistų draudimui padengti išlaidas.

Kol kas Ispanija užregistravo tik du patvirtintus užsikrėtimo atvejus salose.

Organizatorių teigimu, kasmet Barselonoje vykstanti paroda paprastai pritraukia daugiau nei 100 tūkst. lankytojų, įskaitant 5–6 tūkst. iš Kinijos.

Akivaizdu, kad sprendimas bus didelis smūgis Barselonai, nes buvo prognozuojama, kad didžiulė prekybos paroda atneš beveik 500 mln. eurų, kalbėjo organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius