-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WSJ: įsiplieskia kova dėl didžiausio JAV knygynų tinklo „Barnes & Noble“

Knygų platinimo bendrovė „Readerlink“ rengiasi pateikti pasiūlymą įsigyti didžiausią JAV knygynų tinklą „Barnes & Noble“ ir žada už tinklą mokėti brangiau negu yra pasiūliusi Didžiosios Britanijos privataus kapitalo bendrovė „Elliott Advisors (UK)“, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis informuotais šaltiniais.
„Barnes & Noble“
„Barnes & Noble“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Barnes & Noble“ penktadienį pranešė, jog „Elliott Advisors“, priklausanti Jungtinių Valstijų investicijų valdymo korporacijai „Elliott Management“, pasiekė susitarimą dėl tinklo įsigijimo už 6,5 JAV dolerio už akciją, arba 475 mln. JAV dolerių.

Sandorio suma, įskaitant tinklo skolą, sudaro 683 mln. JAV dolerių.

„Barnes & Noble“ akcijų kursas pirmadienio vakare buvo priartėjęs prie 6,68 JAV dolerio ir viršijęs „Elliott“ pasiūlytą kainą, o tai rodo investuotojų lūkesčius, jog už tinklą galėtų būti pasiūlyta didesnė kaina.

Pasirodžius „The Wall Street Journal“ pranešimui, knygynų tinklo akcijų kursas pakilo dar aukščiau ir sesiją užbaigė 6,8 JAV dolerio lygyje.

Mažėjant spausdintų leidinių paklausai ir didėjant konkurencijai su knygomis prekiaujančiomis elektroninėmis parduotuvėmis, „Barnes & Noble“ patiria didelių sunkumų.

2019 metų balandžio 28 dieną pasibaigusiais finansiniais metais bendrovė patyrė 125,5 mln. JAV dolerių, arba 1,73 JAV dolerio akcijai, nuostolius, o jos įplaukos sumažėjo 6 proc. iki 3,7 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius