Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Yahoo!“ atidėjo sandorio su „Verizon“ užbaigimą

Didžiulį transformacijos laikotarpį išgyvenanti JAV interneto kompanija „Yahoo!“ pranešė atidėjusi savo pagrindinio verslo pardavimo bendrovei „Verizon Communications“ sandorio užbaigimą nuo pirmojo iki antrojo šių metų ketvirčio, skelbiama kompanijos pranešime.
„Yahoo!“ būstinė Kalifornijoje
„Yahoo!“ būstinė Kalifornijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirminė sandorio užbaigimo data atidedama iki kito ketvirčio dėl „darbo, kurį reikia atlikti siekiant atitikti sandorio užbaigimo sąlygas“, pranešė kompanija, pridūrusi, kad „sparčiai dirba, kad baigtų sandorį kaip galima greičiau“.

„Artėjančio bendradarbiavimo su „Verizon“ galimybės atrodo daug žadančios“, – sakė „Yahoo!“ Marissa Mayer.

Apie tai „Yahoo!“ pranešė pristatydama savo veiklos rezultatus. Jie parodė, kad kompanijos grynasis nuostolis praėjusiais metais sumažėjo nuo ankstesniais metais buvusių 4,4 mlrd. JAV dolerių iki 214 mln. JAV dolerių.

O ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį bendrovė gavo 162 mln. JAV dolerių grynąjį pelną, palyginti su 4,43 mlrd. JAV dolerių grynuoju nuostoliu prieš metus tuo pačiu laikotarpiu.

Per visus praėjusius metus kompanijos apyvarta, atskaičius komisinius partneriams, sumažėjo 14 proc. iki 3,52 mlrd. JAV dolerių.

Apie tai, kad „Verizon“ perka „Yahoo!“ internetinį verslą už 4,8 mlrd. JAV dolerių, buvo paskelbta praėjusių metų liepą. Neseniai pranešta, kad po sandorio užbaigimo „Yahoo!“ bus pervadinta į „Altaba“.

Taip pat skelbiama, kad be M.Mayer, iš kompanijos pasitrauks dar penki aukščiausio lygio vadovai, įskaitant ir bendrovės vieną iš įkūrėjų Davidą Filo bei valdybos pirmininką Maynardą Webbą, kuris šiame poste dirbo nuo 2013 metų rugpjūčio.

Naujuoju „Altaba“ valdybos pirmininku taps jos narių pernai kovą tapęs Ericas Brandtas.

„Yahoo!“ priklauso vienas labiausiai lankomų JAV interneto portalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius