Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Yahoo!“ taps „Altaba“, jos vadovė pasitrauks

JAV interneto kompanija „Yahoo! Inc.“ po sandorio su „Verizon Communications Inc.“ bus pervadinta. Taip pat pasitrauks keli jos vadovai, įskaitant ir bendrovės vadovę Marissą Mayer.
„Yahoo!“ būstinė Kalifornijoje
„Yahoo!“ būstinė Kalifornijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai, kad „Verizon“ perka „Yahoo !“ internetinį verslą už 4,8 mlrd. JAV dolerių, buvo paskelbta praėjusių metų liepą. Sandorį ketinama užbaigti šių metų pradžioje. Kalbama, kad didelio masto „Yahoo!“ vartotojų duomenų nutekėjimas kelių internetinių įsilaužėlių atakų metu gali turėti įtakos sandorio sąlygoms.

Po sandorio užbaigimo „Yahoo!“ bus pervadinta į „Altaba Inc.“, skelbiama kompanijos pranešime spaudai. Šiose bendrovės aktyvų sąraše liks akcijų dalys bendrovėse „Alibaba Group Holding Ltd.“ Ir „Yahoo Japan Corp“.

Dienraščio „The Wall Street Journal“ šaltiniai teigia, kad naujasis bendrovės pavadinimas – žodžių – „alternatyva“ ir „Alibaba“ samplaika.

Taip pat skelbiama, kad, be M. Mayer, iš įmonės pasitrauks dar penki aukščiausio lygio vadovai, įskaitant ir bendrovės vieną iš įkūrėjų Davidą Filo bei valdybos pirmininką Maynardą Webbą, kuris šiame poste dirbo nuo 2013 metų rugpjūčio.

Naujuoju „Altaba“ valdybos pirmininku taps jos narių pernai kovą tapęs Ericas Brandtas.

„Yahoo!“ priklauso vienas labiausiai lankomų JAV interneto portalų. Praėjusių metų antrąjį ketvirtį „Yahoo!“ nuostoliai sudarė 439,9 mln. JAV dolerių, o įplaukos, neįskaitant partneriams išmokėtų komisinių, sumažėjo daugiau kaip 19 proc. iki 842 mln. JAV dolerių.

Balandį ekspertai prognozavo, kad „Yahoo!“, kuri savo geriausiais laikais kainavo 125 mlrd. JAV dolerių, gali būti parduota už 4–8 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius