-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„YIT Lietuva“ už 2,2 mln. eurų imasi kelio pietvakarių Lietuvoje remonto

Valstybinės reikšmės rajoninis kelias Meldikviršiai-Sartininkai-Žemaičių Naumiestis pietvakarinėje Lietuvos dalyje taps saugesnis ir patogesnis transportui. Tvarių miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ atliks kelio ruožo nuo 29-ojo iki 35-ojo kilometro kapitalinio remonto darbus, kurių vertė sieks daugiau nei 2,2 mln. eurų, rašoma „YIT Lietuva“ pranešime spaudai.
Kelio darbai
Kelio darbai / YIT Lietuva nuotr.

Darbų metu bus pakeista esama kelio danga, kuri šiuo metu yra prastos būklės, turi daug išdaužų ir nelygumų. Remontuojant kelią bus įrengtas naujas skaldos pagrindo sluoksnis ir 13 cm storio kokybiška dviejų sluoksnių asfaltbetonio danga.

Iš viso numatyta įrengti apie 13 tūkst. tonų skaldos ir 11,2 tūkst. tonų asfaltbetonio. Taip pat bus atnaujintas horizontalusis kelio ženklinimas bei ruože esančios autobusų sustojimo aikštelės. Pavojingesnėse kelio dalyse bus įrengtos iškiliosios sankryžos, kurios sumažina važiavimo greitį ir didina eismo saugumą.

„Kokybiško ir gerai išvystyto kelių tinklo reikšmė yra didžiulė tiek žmonių gyvenimo kokybei, tiek šalies ekonomikai. Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, kelių sektorius Lietuvoje sukuria apie 6 proc. bendrojo vidaus produkto.

Tai yra nemenka dalis, todėl svarbu tinkamai rūpintis keliais ir juos modernizuoti. Kokybiška kelių infrastruktūra leidžia mažinti eismo įvykių skaičių, ekonominius transporto kaštus, o tuo pačiu ir poveikį aplinkai. Taip pat svarbu, kad reikiamo dėmesio sulauktų ne tik pagrindiniai magistraliniai, bet ir krašto bei rajoniniai keliai, kurie yra svarbūs regionų plėtrai ir gyvybingumui“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Per Klaipėdos ir Tauragės apskričių teritorijas einantis kelias Meldikviršiai-Sartininkai-Žemaičių Naumiestis yra svarbi transporto jungtis, jungianti šioje šalies dalyje esančius mažesnius miestelius ir gyvenvietes su regiono centrais – Taurage ir Šilute. Keliu vidutiniškai pravažiuoja 1130 automobilių per parą.

Atliekant kelio remontą bus naudojamos pažangios technologijos ir asfaltavimo metodai, kurie leidžia darbus atlikti greičiau ir efektyviau, paliekant mažesnį CO2 pėdsaką.

Šiuo metu „YIT Lietuva“ taip pat rekonstruoja rajoninį kelią Kretingalė-Plikiai-Smilgynai.

Vykdo ir tilto per Eketės upę Klaipėdos rajone projektą, atlieka kelio Verdainė-Pašyšiai 3 km ruožo, rajoninio kelio Šilutė-Ramučiai-Gardamas daugiau nei 5 km ruožo kapitalinio remonto darbus Šilutės rajone bei kelyje Trakai-Rūdiškės-Pivašiūnai-Alytus. Taipogi rekonstruoja kelią Mažeikiai-Plungė-Tauragė bei Baltrušaičiai-Drūtaviškiai, remontuoja 8 km kelio ruožą Griežpelkiai I–Vilkyškiai, Tauralaukio bei Klemiškės gatves Klaipėdoje, įrenginėja skirtingų lygių geležinkelio ir automobilių sankirtą Lentvario-Vievio pervažoje, vykdo šiaurinių ir pietinių Vilniaus miesto gatvių priežiūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius